Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uefa har noll bollsinne

Lundhs blogg

När Racing Genk tog emot Sporting i kvällens Europa League så ville Genk-spelarna bära svarta armbindlar för att visa sitt stöd för Ford-arbetarna i den belgiska staden. Skälet är Ford lägger ner bilfabriken i staden och 4 500 blir av med jobbet och det innebär i det närmaste en dödsstöt för en stad med 65 000 invånare.

[youtubeplay id=”vdd3J0fpTBI” size=”medium”]

Vad gör då Uefa? Ja, sett till att Ford är en sponsor så stoppar man spelarna från att bära svarta armbindlar. Till slut gav man klartecken till att framföra ett budskap inför matchen. “The club may use the video board and/or public announcement system for any messages related to this before kick-off.” Generöst.

Nej, det visar bara att en av fotbollens starkaste institutioner helt saknar bollsinne. Fords sponsorskap av Uefa:s Champions League är inte direkt hotat även om elva fotbollsspelar skulle bära svarta bindlar. Egentligen hade jag velat se Genk-spelarna strunta i Uefa:s trams och ge Platini o Co fingret.

ANNONS

***

Vi körde SUPERLIVE i Lund och det var en rolig kväll. Vill ni höra snack med Johan Mjällby, Pär Hansson och Pontus Jansson och se en rejäl omgång av straffläggningar.

 

Även SUPERLIVE-katten var med:

Här har Ekwall samlat fler exempel på hur folk följer SUPERLIVE.

Pär Hansson säger nedan att han är villig att dela med sig av cashen för att Mattias Lindström ska bli kvar:

Lite straffsnack och Ljungskile:

Och här försökte vi sälja Pontus Jansson till Celtic:

***

Överlever Roberto Mancini ett nytt Champions League-haveri? Måste vara tveksamt. För även om det är tuffa rivaler i form av Borussia Dortmund och Real Madrid så är det inte godkänt att förlora med 3-1, om än borta mot Ajax. Häftigt att den holländska klubben vars startelva kostat klubben cirka 40 miljoner kronor kunde överglänsa det engelska mästarlaget där det knappt räcker till en spelare.

ANNONS

Ta bara värvningen av Tobias Sana som inte direkt var given

***

På fredag väntar Stockholm efter några dagars turné: Växjö-Lund-Helsingborg-Stockholm. Det är något med det flackande livet som lockar och har alltid varit svag för hotell. En av mina nya favoriter är Hotell Viking i Helsingborg där det är ett kanonläge mitt i stan och det är familjärt och vänligt.

***

Zlatan Ibrahimovic hjälpte Paris SG närmare ett avancemang via en rätt enkel seger i Zagreb. Nu är han uppe i 30 mål i Champions League och det ren rejäl milstolpe och elva mål på elva matcher i PSG är starkt. Ändå kunde han, och borde han, gjort fler mot Dinamo Zagreb. Dock har han haft ett makalöst år sett till att göra mål.

Publicerad 2012-10-25 22:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto