Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Att spela in Europaguiden i München var en upplevelse

Lundhs blogg

Tillbringat ett par dagar i München för att spela i ett avsnitt av Europaguiden. Uppgiften var att ta med sig en vän och se till att göra en reseguide och jag har oturen att förlägga min resa till Tyskland för att se Bayern München-Borussia DortmundAllianz Arena och med var Lugitränaren, TV4-experten samt ex-Bundesligaproffset Tomas Axnér.

Sett till att min skoltyska stannade vid “durch, für, gegen, ohne, um” så var han en rejäl förstärkning. Jag kan naturligtvis läsa Bild-Zeitung men annat är svårare och då klev han in och förklarade och agerade. En riktig klippa.

Vi fick loss biljetter till en match där 500 000 ansökte och “bara” 71 000 fick plats, vilket förklarar att vi fick pröjsa närmare fem gånger det officiella priset. Vi gick loss med wurstar, bier och tyska fans i höstens hetaste match och kollade in allt kring den tyska storklubben. Bayern München är ett fascinerande företag som är outstanding i Europa på att tjäna pengar genom prylar och sponsorintäkter.

ANNONS

Även om det var kylslaget så var det häftigt att uppleva draget kring Bundesliga. För även om jag sett många matcher tidigare så är känslan att man lyckats skruva upp trycket ytterligare och klubbarna har klarat balansgången att behålla fans från alla kategorier och inte bara en sponsorpublik utan även en livlig ståplats.

Bara det hur alla klär sig i sin klubbs färger från topp till tå. Det var otroligt att se en publik antingen i neongult eller rött vallfärda till Allianz Arena och de flesta var rätt bra påverkade av öl, glüwhein eller Jägermeister och ändå var det lugnt och tryggt hela vägen. Visst, man sjöng en del fula ord på tunnelbanan, men det fanns en glimt hela tiden.

Programmet kommer att gå 19 december i TV4-Sport och då kommer ni få ett rejält smakprov på fotboll i München och Bundesliga som inte bara har bäst publiksnitt i Europa utan även står för flest mål i de fem stora ligorna, sett över hela Europa är det bara i Holland som man gör fler mål.

ANNONS

Programserien hade premiär i förra veckan när Johanna Garå var i Barcelona – vilket ni ser nedan – och sedan är det Jesper Hussfelt i Milano som går på onsdag 18:30 i TV4 Sport och veckan därefter är det Anna Brolin i Paris. Kolla in premiären här:

***

SUPERLIVE Harry´s i Linköping på onsdag.

***

Erik Hamrén tar ut truppen till Thailand på onsdag, kring lunch. Blir onekligen intressant.

***

Pep Guardiola i Paris? Bara tanken är humor, även om jag har svårt att se det bli verklighet. Vi pratade om krisen i Zlatans PSG i Fergie Time:

I Fotbollskanalen Europa gick vi igenom MK Dons vs AFC Wimbledon, den italienska krisen där man försöker sänka stjärnornas löner samt hur José Mourinho har en tendens att alltid skapa rubriker och så snackar vi om stormatchen i Tyskland och fansens protester mot att man vill skärpa säkerheten.

ANNONS

***

Roar Hansen är klar för Helsingborgs IF. Jag förstår inte att HIF jagade Fotbolldirekt med blåslampa efter sajtens uppgifter i början av hösten. Visst, man kan diskutera om det var klart eller inte när de skrev artikeln, det var det inte enligt mina källor, men att det var ytterst nära går inte att komma runt. I det perspektivet förstår jag inte hur HIF kan gå så hårt fram mot sajten.

Blir spännande att följa Hansen och som jag skrivit tidigare tror jag han får det betydligt svårare. För nu finns helt andra förväntningar än vad som fanns i Ängelholm och i Öster. Ändå går det inte att bortse från att han presterade i de klubbarna och att plocka upp Öster är starkt. Sedan får han Kalle Björklund med sig.

***

Saknar de gröna stolarna i studion, men det går inte en dag utan man hör höga mediachefer predika om att vi lever i en tid av ständig förändring. Bara att bita ihop och åka med.

ANNONS
Publicerad 2012-12-03 20:27

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto