Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Är det här Hamréns Thailand-gäng?

Lundhs blogg

Vid 13-tiden i dag har Karl-Erik Nilsson och SvFF dukat upp ett mindre julbord för pressgamarna på Friends Arena och sedan ska Erik Hamrén dra namnen som utgör LAGET som får åka till Thailand för att delta i King’s Cup 18-26 januari. Senast jag hörde var det Finland, Thailand och Malaysia som var möjliga motståndare i de två matcherna.

Efter en allsvensk säsong finns det alltid tryck från olika klubbars fans om vilka som borde få möjligheten att hänga med. Klart är att det bara är spelare i klubbar i Norden då det inte är ett Fifa-datum, och dessutom brukar klubbar som FC Köpenhamn och Rosenborg inte alltid släppa i väg sina svenska spelare.

Frågan är om Oscar Hiljemark är kvar i Sverige, då? Sedan går ju Niklas Hult bort som skadad. Anders Svensson, då? Ja, om han ska köra på nästa år så kan han lika gärna hänga med för att vara ett bra ankare i truppen. Här är de spelare jag vill se på planet till Asien i januari:

Målvakter: Pär Hansson, Johan Wiland

ANNONS

Backar: Pontus Jansson, Niklas Backman, Per Karlsson, Loret Sadiku, Pierre Bengtsson, Andreas Landgren, Erdin Demir, Johan Larsson

Mittfältare: Anders Svensson, Oscar Hiljemark, Simon Thern, Jiloan Hamad, Jakob Johansson, Oscar Lewicki, Ivo Pekalski, Robin Quaison

Anfallare: Victor Claesson, Erton Fejzullahu

Vilka vill ni ha med: mejla mig på olof.lundh@tv4.se eller gå in på twitter.

***

Missa inte när vi kör SUPERLIVE från Harrys i Linköping mellan 20-23. Vi följer dramatiken i sista omgången där Juventus och Chelsea bägge kämpar för att spela vidare i Champions League efter jul och där Celtic har en möjlighet att ta rygg på Barcelona in i slutspelet.

Dessutom kan du vinna biljetter till Sverige-Argentina, en signerad Cruyff-tröja och en Samsung läsplatta och en hel del annat. Här är alla detaljer som gäller för sändningen på fotbollskanalen.se 20-23 i kväll.

ANNONS

***

I dag var det inte läge att cykla…

***

I svensk fotboll ryktas det mycket om Onsides framtid. Det är Lars-Åke Lagrells projekt från start och handlade om att sätta stora tv-skärmar på allsvenska arenor bland mycket annat. I dagsläget har de stora investeringarna i Friends Arena gjort att SEF-klubbarna sett till att man delat bolaget i två, varav ett är för nya arenan.

Sedan är SEF-klubbarna ute och letar köpare till sin del, enligt mina uppgifter, även om generalsekreterare Mats Enquist säger att man mest lyssnar med industriella partners. Ja, ja, vi får väl se men det är inte så svårt att konstatera att om knappt ens tv-kanaler investerar i ny teknik utan snarare hyr in, så kanske inte svensk fotboll ska pumpa in pengar i ett eget produktionsbolag.

***

Fått många reaktioner på blogginlägget om Lars-Gunnar Björklund. För er som vill hitta alla matcher så hittade jag en dansk samling med Tipsextra-matcherSVT sände ihop med nordiska kanaler. Dessutom finns en bok om Tipsextra som ni kan beställa direkt från författaren.

ANNONS

***

Paris SG hade tur som hamnade i en hanterlig grupp i Champions League och kunde via 2-1 mot Porto till och med vinna den. Därmed blir det lite lugnare i det Qatar-finansierade projektet som dock vobblat betänkligt och där sportchefen Leonardo, tränaren Carlo Ancelotti och en hel del av stjärnorna blivit ifrågasatta.

Zlatan avfärdade det i en intervju med Viasat i går och talade om falska uppgifter. Jo, likadant som han sade exempelvis om uppgifterna om bråk med Lionel Messi under tiden i Barcelona. Då han ett par dagar efter el clasico avfärdade Pontus Kåmarks uppgifter med att många i Sverige använde mitt namn för att bli känd.

I efterhand vet vi via både Zlatans egen bok och Pep Guardiolas nya biografi att det inte alls var några falska uppgifter, och inte heller att någon försökte göra sig känd via Zlatans namn. Klart att PSG har enorma problem och även om Zlatan verkligen gjort vad han är köpt för så är det något i laget som inte klickar.

ANNONS

***

Vid 18:30 i kväll på TV4-Sport ser ni Jesper Hussfelt och “Don Tommaso” aka Thomas Nordahl guida er i Milano i nya programmet Europaguiden. Ni kan även se det på fotbollskanalen.se efter det, och om ni inte redan sett Johanna Garå guida er i Barcelona så ser ni det här:

***

Manchester City nådde inte ens Europa League. Vilket fiasko sett till stålarna som ägarna pumpat in. Sedan är det härligt att pengar inte är allting, även om det ger utslag på lång sikt. Åker även Chelsea ur Champions League i kväll är det ännu ett tecken på att Premier League tappar i förhållande till La Liga och Bundesliga.

Varför? Ja, inte är det brist på pengar och mer kommer via det nya tv-avtalet som ser till att den engelska ligan rycker än mer. Nej, det måste handla om att klubbarna jobbar fel och framför allt får man inte fram egna talanger i den utsträckning som både spanska och tyska klubbar får, och dessutom känns det som om försvarsarbetet tagit ett kliv bakåt.

ANNONS

***

 

Publicerad 2012-12-05 11:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto