POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Hamrén bjöd på flera smällkarameller

Missa inte när vi kör SUPERLIVE från Harrys i Linköping mellan 20-23. Vi följer dramatiken i sista omgången där Juventus och Chelsea bägge kämpar för att spela vidare i Champions League efter jul och där Celtic har en möjlighet att ta rygg på Barcelona in i slutspelet.

Dessutom kan du vinna biljetter till Sverige-Argentina, en signerad Cruyff-tröja och en Samsung läsplatta och en hel del annat. Här är alla detaljer som gäller för sändningen på fotbollskanalen.se 20-23 i kväll.

***

Karamell är ordet för dagen för er som hänger med i kulturtjafset mellan några gamla gubbar i Svenska Akademien, och Erik Hamrén bjöd på en hel del smällkarameller när han efter förbundets julbord rullade ut truppen som får åka till Thailand 18-26 januari och spela två matcher och genomföra en del träningar.

Målvakter: Pär Hansson, Johan Dahlin, David Mitov Nilsson

Backar: Adam Johansson, Pontus Jansson, Niklas Backman, Daniel Majstorovic, Pierre Bengtsson, Erdin Demir, Alexander Milosevic, Martin Lorentzon

Mittfältare: Anders Svensson, Simon Thern, Jiloan Hamad, Jakob Johansson, Oscar Lewicki, Christoffer Nyman, Robin Quaison

Anfallare: Victor Claesson, Erton Fejzullahu, Tobias Hysén, Viktor Prodell

Hur jag än spekulerat så hade jag inte haft med Norrköpings målvakt David Mitov Nilsson. Fast Hamrén har en nära medhjälpare i form av Håkan Ericsson som har bra koll på Peking. Det stannade ju inte där utan klubben som kom femma i allsvenskan fick även med Christoffer Nyman. Vilket inte är så konstigt.

Som vanligt är det en trupp för framtiden och naturligtvis hade det varit annorlunda om resultatet mot Finland, Thailand och Malaysia hade varit det viktigaste. Men det finns en del äldre krafter som Daniel Majstorovic, Tobias Hysén, Anders Svensson och Adam Johansson, även om varken Hysén eller “Maestro” visat någon landslagsform.

Några äldre måste följa med på resan för att ge stadga och rutin, och sedan är det bara att beklaga att Oscar Hiljemark antagligen är förlorad för Elfsborg eftersom han inte blev uttagen då Hamrén läst tidningen och det talar ju för en flytt. Gillar att förbundskaptenen öppnar för att hitta en plats till mittfältaren om det är så att han inte kommer i väg till utlandet.

Många AIK:are och Per Karlsson måste undra vad han gjort för fel. Ja, han har ju varit en av de starkare men Milosevic är en spelare som Hamrén tror stenhårt på och då gled han före, helt enkelt. Lorentzon har varit stark men han känns rätt gammal för att kunna ta det där sista klivet och ta plats i det riktiga landslaget.

Erik Hamrén erkände att han försökt få loss en del spelare från klubbar utanför Norden för att de hade behövts och det handlade om offensiva krafter. Vilka? Det ville han inte säga men ingen vågad gissning att det är Mervan Celik, Rasmus Jönsson, Branimir Hrgota och Emir Bajrami som alla har svårt att få speltid.

Gillar att både Claesson och Fejzullahu är med och de har en hel del att ge, men Hamrén har rätt i att allsvenskan och de nordiska ligorna saknar offensiva svenska spelare när de flesta försvinner utomlands. Inga problem om de får speltid, men det känns som att alldeles för många fastnar på bänkar och läktare runt om i Europa.

***

Minst sagt förvånande att förbundet bara gick 25 miljoner kronor plus på EM 2012. Under EM 2008 gick man 38 miljoner med vinst och då var prispengarna lägre från Uefa. Undrar vilken post som gick upp? Var det spelarpremierna? Förberedelserna? Ja, det är konstigt att det inte alls blev lika mycket.

***

Förbundet har fått en ny kommunikationschef i Camilla Hagman som kommer från RF och som är rekryterad av generalsekreteraren Mikael Santoft som också kom från RF från början. Vilket betyder att förre informationschefen Jonas Nystedt får kliva ut till vänster och ta hand om omvärldsbevakning och även en del fotbollspolitiska frågor.

SvFF har även slagit ihop marknadsavdelningen och kommunikationsavdelningen och det bidrog säkert till att marknadschefen Janne Larsson klev av och flyttade till en liknande position i friidrottsförbundet. Om det blir bättre återstår att se.

***

Härligt att förbundet ger Camp Sweden och andra fans en plats på Friends Arena och sänker priserna för de biljetterna. Bollkänsla.

***

Roger Magnusson i Hall of Fame. Så rätt. Precis som Thomas Ravelli. Hade gärna sett att förbundet ordnade ett rejält museum för att lyfta dessa gamla stjärnor och öka intresset kring svensk fotboll och samtidigt skapa intäkter. Åk till Bayern München och studera deras museum, där kan det bli cash.

Publicerad 2012-12-05 kl 15:09

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå