Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Klart Paris inte är Zlatans slutstation

Senaste Europaguiden är från Milano där Jesper Hussfelt och Thomas Nordahl agerar cicernoner:

ANNONS

onsdag 18:30 i TV4-Sport så är det Anna Brolins tur att guida i Zlatans Paris och hon har Anders Kraft med sig.

***

Tror att det är större chans att tomten finns på riktigt än att Zlatan Ibrahimovic och Pep Guardiola verkligen är vänner igen, och det på riktigt.

I Fotbollskanalen Europa snackade vi om Zlatans läge i Paris och vad agenten Mino Raiolas utspel i veckan om att Paris SG inte är hans slutstation. Vilket garanterat är sant, och frågan är väl hur länge han stannar. Tror inte det handlar om skatt för Qatar-ägarna utan vad Zlatan själv vill – se nedan:

Dessutom pratade vi om Lionel Messi och hans nya rekord där han passerat Gerd Müllers 85 mål under ett kalenderår. Just det rekordet är lite udda, Müller gjorde ju tolv mål i en Kalle Anka-turnering, men den lille argentinaren är oavsett det sensationell.

ANNONS

För mig spelar det ingen roll att Barcelona varken vann La Liga eller Champions League, Messi är världens bäste. Allt annat än att han får Ballon d’Or vore en smärre skandal. Även om priset ballat ur sedan Fifa slog sig ihop med France Football så borde inget kunna hindra ett nytt pris.

Om det är tråkigt att Messi får det ännu en gång, vilket jag såg Zlatan tyckte, är kanske sin ska. Fast precis som den svenska Guldbollen har gått till Zlatan år på år så ska en jury inte väga in om det är roligt eller ej, utan det handlar om att ta ut den bäste i världen eller i Sverige.

***

Hann inte blogga om Michel Platinis nu accepterade förslag om att sprida EM 2020 över hela Europa. I “Fergie Time” utvecklar jag min kritik mot Uefa/Platini:

***

Tillbringade helgen i London med lite gamla barndomspolare. Vi bodde i Shoreditch i östra London som påminner om Södermalm, Williamsburg eller något annat gammalt arbetarklassområde som är på väg att gentrifieras. En hel del vassa krogar blandat med fortfarande en del nedgånget.

ANNONS

Mixade två inslag av kultur (Tate Modern och Arsenal-West Bromwich) med en del krog- och pubbesök och bägge de kulturella delarna var till belåtenhet. Hann även se Manchester-derbyt på Sky innan flyget gick till Stockholm och TV4-studion och helgens Fotbollskanalen Europa.

Besöket på Emirates var till belåtenhet även om WBA inte nådde några högre höjder. Förstår dock deras frustration med domaren som gick på Santi Cazorlas filmning och därmed straff och 1-0. Även 2-0 kom på straff och även där gick det att fatta ilskan över att WBA inte fick frispark i läget innan.

Ändå så var verkligheten att Arsenal dominerade och skapade ett flertal skarpa lägen och Arsène Wengers mannar borde ha dödat matchen långt tidigare. Efter Gervinhos räd på vänsterkanten hade det varit lättare att göra mål än och skjuta utanför som blev utfallet.

ANNONS

Vi satt i WBA-klacken – jo, man både satt och stod – och det var en skön humor om än med många f-ord. De var inte imponerade av Cazorla och det är klart att filmande är knäckande. Samtidigt har ju klubbarna ett ansvar, men det bästa är väl om man kunde straffa folk i efterhand.

Även om London är lockande på många sätt så är trafiksituationen minst sagt pressad. Vi åkte allt från taxi, Minicab, t-bana, tåg och rickshaw och det var inte sällan störningar på olika sätt. Värst var bilköerna mitt i natten mellan lördag och söndag. Helt sanslöst.

Rickshaw, då? Nja, inte min grej, dels dyrt, dels gick det så trögt att jag fick hoppa av och knuffa på en bra sträcka för att killen hade det minst sagt jobbigt när han trampade på. Det var uppför.

Publicerad 2012-12-10 kl 15:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto