Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Fotbollskanalen on Tour med god cop-bad cop

Fotograf Rasta-Danne och jag gör varje dag ett Fotbollskanalen On Tour och det är alltid ett äventyr. Man kan säga att jag och Rasta-Danne är som Yin och Yang eller svart eller vitt, och vi attackerar saker på olika sätt och har även olika mängd tålamod med oss, men i grunden är det kul och genererar oss många skratt.

Men när Wi-Fi:et på hotellet svajar mer än betänkligt då försöker vi lösa det på helt olika sätt utan att jag behöver gå in på detaljer, men det liknar lite bad cop/god cop och där ni får en gissning om vem som är vem. Fast det viktiga är ju att vi får hem programmen, intervjuerna och det andra och här är avsnitt 1 och 2.

Söndag – ytterbackarna granskas

Lördag – målvakterna granskas

Vi bor på hotell De Naga som ligger inlobbat en bit in till vänster på en traditionell thailändsk stadsgränd/gata – förstår inte hur de fick in bygget utan skohorn – och där man på gatan varje sekund riskerar att bli överkörd av en mopedist utan hjälm med minst en hund eller annan människa på fordonet. Vänstertrafiken gör det extra lurigt och jag var millimetrar från döden dag 1.

Hotellet är sjysst med en fin och lugn innergård med en minimal pool/jacuzzi där jag dock inte vågat mig i. Sett till den söta tobaksdoften som hela tiden kommer från rummet under mig så skulle man kunna misstänka att det är ett hippie/backpacker-hak men det är mest amerikanska pensionärer och en del av dem uppskattar väl att slappna av rökvägen.

Dagarna är inrutade med tidig frukost och sedan leta reda på något slags fordon. Kan vara allt från tuk-tuk till privatbilist eller en slags minibuss där man kastas omkring likt en gummiboll där bak. Gemensamt för alla som agerar taxichaffisar är att de är vänliga, pratar noll engelska och lämnar inga kvitton, men vi kommer fram och det är det viktiga.

Väl ute på träningen är det mixed zone med några spelare och det är en ekvation att få till intervjuer till både sajt och program och där man kan skriva något och låta något gå som rörligt. När väl träningen drar i gång kollar vi passen och snackar samtidigt med ledare som förbundets fotbollschef Lasse Richt eller överledaren Kenneth Håkansson.

Det är en blandning av djupa diskussioner om policyfrågor kring brottsmisstänkta spelare och mediahantering i twitters tidevarv till Bois chanser i superettan och sköna gamla stories som någon eller några har upplevt och då från olika sidor. I dag snackade vi om EM 2000 och där överledaren Bengt Madsen drog ner bommarna kring anläggningen i Oisterweijk efter att landslaget åkt ut.

Sedan väntar jobb och vi ska spela in programmet och hitta ett bra ställe (läs: andas lite Thailand) och väl där får vi hjälp av Expressens fotbollsreporter Daniel Kristoffersson som är panelgäst när vi snackar igenom lagdel för lagdel. “Disco” kan sina grejer och chockade lite när han drog fram Österlens stolthet Johannes Hopf som en joker för landslaget framöver.

Efter det väntar jobb för Rasta-Danne som ska sätta ihop programmet och även få hem de andra intervjuerna. Jag sitter och skriver texter och bloggar och kanske hamrar i väg en krönika. Det brukar ta sina timmar att få allt på plats och när det väl är avklarat så gäller att planera morgondagen. Richt ska ha besked om vilka som vi önskar i mixed zone, och kanske blir det en kvällsblogg.

Både i går och i dag, söndag, blir det Premier League på ett fruktansvärt sunkigt matställe i tre våningar med bilder på maträtterna (vi är där i dagens Fotbollskanalen On Tour) och nu väntar snart två tunga matcher i England. Redaktör Olle Lindberg har bett om ett gästspel i Fotbollskanalen Europa i natt så det blir till att ligga i och avstå bärsen.

Sex timmars tidskillnad märks så här efter några dagar där man försökt bända med tiden och sömnen åt alla möjliga håll och det får bli en klassiker från stora mästerskap: en cappucino till förrätt.

***

Rasta-Danne har rötterna i Norrköping och han är taggad över att IFK Snoka har två spelare med i Thailand. Om han hade fått bestämma helt hade vi gjort en Fotbollskanalen Snoka.

***

Dif-Erton är en skön profil.

***

Ricky Dahan förstår inte att jag inte jobbar i shorts. Vi är alla olika men shorts är inget att rekommendera i jobbsammanhang om man inte är i fotbollsbranschen. Är det 30 grader är det bara att göra en Stefan Schwarz, för vi är inte där för att känna hur varmt det är.

***

Varför skulle Anders Svensson lägga av i landaslaget? Kan inte förstå det och precis som mittfältaren fattar inte jag varför han inte startat en enda gång efter en sådan stark insats i EM.

***

Ekwall hånar mig för att jag vill ha kvitto för 100 baht. Måste ju hålla svälten från dörren.

***

En del undrar vilken thailändsk tv-kanal som visar Sverige-Nordkorea. Jag vet inte, någon som har koll? Däremot vet jag att ni i Sverige kan se landskampen på TV4-Sport och på fotbollskanalen.se och med tanke på att den går 10:00 svensk tid är det perfekt att se den på er iphone-app eller på er dator via fotbollskanalen.se.

Publicerad 2013-01-20 kl 13:59

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons