Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så slutar kvartsfinalerna i Europas cuper

Lundhs blogg

Vid midnatt på söndag stänger vi Grandiosa SM i Fotbollskunskap på fotbollskanalen.se så ta chansen att tävla på nätet innan det är för sent, det är idel fina priser med fotbollsresor i topp.

Efter det återstår bara fyra deltävlingar på plats:

  • 22/3 Stockholm på O’Learys, Liljeholmstorget
  • 3/4 Borgholm på Harrys
  • 10/4 Helsingborg på Harrys
  • 16/4 Göteborg på O´Learys, Avenyn

***

Lottning av både Champions Leagues och Europa Leagues kvartsfinaler kring lunch i dag och här är mina tips på hur de slutar:

 

CHAMPIONS LEAGUE

 

Malaga-Dortmund

Kommentar: Överraskningslaget Malaga har med en hel del skadat gods överträffat de vildaste förväntningarna. Först i gruppspelet och senast såg Isco till att Porto fick packa ihop. Men du är det över, man bör interäcka till mot Dortmund som är ett lag som kan gå hela vägen och som med sin snabba och offensiva fotboll vann Dödens Grupp och sprang igenom Sjachtar Donetsk.

Annons

90-10 i Dortmunds favör

Real Madrid-Galatasaray

Kommentar: Om de var höga i Istanbul efter bragden i Gelsenkirchen så kom de ner på jorden när Steve McManaman drog Real. Ja, det känns i det närmaste omöjligt för Gala som förstärkt med Drogba och Sneijder men ändå inte är en pjäs för de allra största klubbarna. Det turkiska laget är inte färdigbyggt och mot den ultracyniske José Mourinho räcker inte det när Ronaldo o Co kommer stormande. Hade varit större chans om man fått börja hemma.

85-15 i Real Madrids favör

Paris SG-Barcelona

Kommentar: Zlatan Ibrahimovic ställs återigen mot FC Barcelona och med det följer naturligtvis en extra laddning för oss som följer honom och det nya miljardprojektet PZG. Även om det franska laget blixtrat till känns det som för ojämnt för att med trovärdighet kunna hota Barcelona. Sedan är naturligtvis frågan om vilket Barcelona som kommer till spel? Det från Milano eller det från i tisdags i Barcelona? Viktigt att få med sig ett resultat från Parc de Princes om det ska finnas hopp, och då måste Zlatans avstängning minskas.

Annons

75-25 i Barcelonas favör

Bayern München-Juventus

Kommentar: Wow, det här blir ett bra test för det “nya” Juventus och återigen kanske Andreas Pirlo kan glänsa mot Kroos o Co. För de har väl inte glömt sommarens EM-semifinal. Bayern har varit sjukt starkt hela säsongen men visade svaghet och brister hemma mot Arsenal och dem kommer Conte naturligtvis ha koll på. Visst är känslan att det tyska storlaget ska ta den här matchen, man har bättre bredd och fler äss i leken men det är inte avgjort för dagens Juventus kan ta sig vidare om Pirlo tar kommandot och försvaret håller tätt.

55-45 i Bayerns favör

 

EUROPA LEAGUE

 

Chelsea-Rubin Kazan

Kommentar: Enda ryska laget kvar är Rubin som nu skickat ut både Atlético Madrid och Levante. Chelsea blir något annat sett till hur motiverat de regerande Champions League-mästarna uppträdde när Steua Bukarest hade kvitterat i åttondelens retur. Det är skillnad i både spets och bredd och Rafa Benitez vill naturligtvis ha en pokal. Samtidigt kommer det inte att gå att underskatta Rubin som vann sin grupp före Inter och hela tiden visat att man kan försvara – och sedan utnyttja kontringarna.

Annons

75-25 i Chelseas favör

Tottenham-Basel

Kommentar: Gareth Bale är tillbaka när Tottenham tar emot det schweiziska skrällaget som skickade ut Zenith St Petersburg efter en bragdinsats. Visst, med Spurs insats i Milano på näthinnan så kanske de inte framstår som försvarsstarka, men med en buckla inom räckhåll så lär man höja intensiteten och det här är en match man bör avgöra redan på White Hart Lane. Det var även första förlusten. Basel, då? Jo, det är ett erfaret och starkt lag och med gamle Frei och Streller kan man hota men det här ska London-laget fixa.

80-20 i Tottenhams favör

Fenerbahce-Lazio

Kommentar: För Fenerbahces del får man hoppas att fansen skötte sig när man slog ut Pilzen – de fick ju inte komma in – och att klubben får hjälp av trycket på läktarna i den första matchen. För det kommer att behövas mot målmaskingen Lazio som bara vräkt in bollar bakom Borussia Mönchengladbach och Stuttgart. Ett svårtippat och laddat möte där Lazio får spela utan publik om inte överklagandet går igenom, men när finalen närmar sig är det väl ett måste att spela helt med det bästa laget.

Annons

55-45 i Fenerbahces favör

Benfica-Newcastle

Kommentar: En i raden av jämna matcher och Newcastle har en viss fördel av att man sitter på en uppåtgående kurva och verkar på en högre nivå. Samtidigt är Benfica ett erfaret och starkt motstånd och bara att ha koll på Oscar Cardozo är svårt nog.

60-40 i Newcastles favör

***

Tänk att SvFF-basen Karl-Erik Nilsson inte hade en aning om att Erik Hamrén skulle ta ut Alexander Gerndt i landslaget. Ja, det är nog rätt uppenbart för de flesta att det är mycket som inte fungerar i SvFF-borgen.

Att sedan Nilsson anser att frågan sedan länge är avklarad för SvFF-styrelsen visar att han inte direkt har kontakt med verkligheten, och uppenbarligen inte heller de ledamöter och tjänstemän som han omger sig med.

Å andra sidan säger ju SvFF-basen att förbundet varit tydliga i frågan och då inser man att hans världsbild är hämtad från helt andra referenser, för jag tror inte någon upplever att förbundet varit tydligt.

Annons

Sportsligt behöver Erik Hamrén hämta in en ersättare och det är inte det lättaste i dagsläget med skador, formfall, bänkningar och annat som gör att Johan Elmander, Marcus Berg, Markus Rosenberg, Mathias Ranégie, Mervan Celik, Samuel Armenteros och John Guidetti alla går bort.

Kvar finns inte så många. Denni Avdic eller Erton Fejzullahu eller möjligen en målglad Rade Prica från Israel? Alternativt handlar det om att spela Tobias Hysén på topp eller att skicka upp Zlatan längst fram och då ensam med Ola Toivonen bakom.

Erik Hamrén har en hel del att fundera på, både när det gäller ersättare till Gerndt, som haft stor chans att starta, och när det handlar om att formera laget som ska ta sig igenom Irlands försvar.

***

Dags att skrota bortamålsregeln i Europas cupspel. Jag och Hasse Backe är överens om det i SUPERLIVE:

Annons

Överhuvudtaget fantastiskt med all respons vi får kring SUPERLIVE. TACK! Det är man inte bortskämd med och det är oerhört roligt att ni uppskattar jobbet som vi gör där vi blinkar in mål, målchanser och annat.

***

Kan alltså bli kallt på läktarna när Sverige möter Irland.

***

Var i JönköpingSUPERLIVE Champions League och då var jag och Patrick Ekwall med i JNytt och det var en rätt galen intervju. Frågan är vem som tar mest i bänkpress.

[vimeoplay id=”61759855″ size=”large”]

Publicerad 2013-03-15 14:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto