Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Är detta elvan som sätter stopp för Hamrén o Co?

Lundhs blogg

Giovanni Trapattoni glömmer nog aldrig den här insatsen av Zlatan:

[youtubeplay id=”ZP0kAouQ2wI” size=”large”]

Då fick italienaren åka hem i förtid efter att Sverige och Danmark sedan spelat “due-due”.

***

Någon som har två biljetter att sälja till Sverige-Irland? Inte de lyxigaste. Mejla olof.lundh@tv4.se

***

Bladet var tydligen ytterst nära att få ihop Petter Northug och Zlatan Ibrahimovic i Stockholm, men det svenska landslaget satte till slut stopp för det. Ny presschef, men gamla takter.

***

Irlands förbundskapten Giovanni Trapattoni släppte på sin presskonferens den tänkta startelvan till mötet med Sverige fredag kväll.

David Forde (Millwall) – Seamus Coleman (Everton), Ciaran Clark (Aston Villa), John O’Shea (Sunderland), Marc Wilson (Stoke)Robbie Brady (Hull), Paul Green (Leeds), Glenn Whelan (Stoke), James McClean (Sunderland) – Robbie Keane (Los Angeles) – Shane Long (West Bromwich).

Annons

Målvakten Forde har aldrig spelat en tävlingsmatch för landslaget och det är naturligtvis en spelare att sätta under press för Zlatan o Co. Millwall-målvakten imponerande förvisso när man slog Polen i februari och efter det fick han förstatröjan som länge tillhört Shay Given.

Bland annat är Leeds Paul Green med på mittfältet och det heter att han ska markera Zlatan Ibrahimovic ur matchen. Sett till hur Green sett ut på Leeds kant under säsongen så borde det båda gott för Sverige men jag är för en gångs skull överens med Erik Hamrén: det blir en svintuff match.

För resten av truppen är spelare som är i gång i sina klubbar och det är klart att man kan undra formen för McClean och O’Shea sett till den bedrövliga säsongen som Sunderland har. Vilket naturligtvis även gäller för Sebastian Larsson som kommer att ställas mot just McClean på den svenska högerkanten.

Annons

Naturligtvis är det en stabil elva där majoriteten kommer från Premier League och bortafacitet under Trapattoni är imponerande. INTE EN ENDA FÖRLUST i en tävlingsmatch. Man får gå tillbaka till Axa Arena i Prag för att hitta den senaste irländska förlusten i en tävlingsmatch på bortplan, då mot Tjeckien.

[youtubeplay id=”VJH7uNl0Yts” size=”large”]

I det kvalet förlorade man även mot Cypern med 5-2 och Tyskland med 1-0, men därefter tog Trapattoni över landslaget och han har fått till en tajt defensiv som inte släpper till många mål, och man är dessutom effektivare framåt på bortaplan. Irland har i det två senaste kvalen vunnit 13 matcher varav åtta på bortaplan.

***

En rysare att Zlatan Ibrahimovic är en varning i från att bli avstängd borta mot Österrike i juni. Hade varit bättre att klara sig mot Irland och sedan ta ett gult i Wien och då avstå Färöarna hemma.

Annons

***

Kim Källström dök upp på en träff gällande Good Sport och pratade om Kim Källström Trophy som han stöttar med egna pengar. Det är en del av Gothia Cup och vänder sig till lag med ungdomar som är ungdomar med en utvecklingsstörning, och nu får den ökat stöd.

Eftersom en av initiativtagarna till Good Sport är Djurgårdens ordförande Tommy Jacobson så är det inte långsökt att tänka sig att mittfältaren därmed närmar sig en återkomst, men ska man tro honom själv i intervjun kan det bli så att han skippar allsvenskan helt efter utlandet.

***

Rätt trist när man inte får se de svenska träningarna och kan spekulera i startelvan, men känslan är att när nu Erik Hamrén tvingats till ett par skiften på grund av skador (Martin Olsson och Johan Elmander) så ändrar inte förbundskaptenen för mycket.

Största funderingen är säkert Tobias Hysén vs Ola Toivonen men där talar PSV-spelarens brist på speltid emot honom och dessutom kan Blåvitt-anfallaren hota i djupled på ett annat sätt och det i sin tur kan ge Zlatan Ibrahimovic ytor framför Irlands backlinje. Sedan finns Toivonen som inhoppare.

Annons

I övrigt är det givna val som ger följande elva: Isaksson – Lustig, Granqvist, Olsson, Safari – Elm, Källström – Larsson, Ibrahimovic, Kacaniklic – Hysén.

Vid fredag lunch vet vi om den startelvan stämmer, för då släpper den svenska förbundskaptenen startelvan till ödesmötet mot Irland på hemmaplan.

***

Fotbollskanalens tidigare Englands-bloggare Marcus Christenson jobbar på engelska Guardian och har även koll på Irlands landslag. Hans gästkrönika om Trapattoni är lärorik och håller hög klass.

***

När Jonas Olsson sladdade in sent i mixed zone så blev det begränsat med frågor från de irländska journalisterna. Jag ryckte in och översatte vad mittbacken sade på svensk. Jag kan det här med att översätta…

***

Hörde SVT:s Daniel “Pam, Pam, Pam” Nannskog hylla Zlatan efter presskonferensen. För egen del tyckte jag att den var rätt tam förutom när Zlatan svarade på frågan om Ola Toivonen: “han vill ju spela på min plats.” Annars bjöd inte lagkaptenen på något, utan det var en proffsig föreställning.

Annons
Publicerad 2013-03-21 18:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto