Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Undrar hur Bundesligas upptakt hade varit?

Lundhs blogg

Bundesliga är antagligen ett alldeles för starkt varumärke för att ha behovet av en upptaktsträff där man drar ihop tränare och spelare från alla klubbar och sedan frågar man ut dem inför landets fotbollsmedier, för att sedan låta parterna mingla runt med varandra några timmar. Ändå undrar jag hur det hade låtit.

Efter att under måndagen ha hört de 16 allsvenska tränarna och en hel del spelare i olika frågestunder med den rejält pålästa CMore-duon Jens Fjellström och Petter Johansson så kan jag sakna en hetta, passion och en del sanningar från huvudpersonerna. Myset får inte mig att gå i gång på allsvenskan i varje fall.

Var är det tyska och mer raka snacket? För det är inte så att man inte tycker olika och att man inte kan backa upp det. Fast det vi får är något avslaget. Hade hellre sett att det blev som i klippet nedan där Nanne Bergstrand går en batalj med Janne Andersson och på samma sätt gillar jag att få lite mothugg, vilket Fjellström och Johansson kunde fått.

Annons

Peter Gerhardsson är en oerhört intressant tränare som bryter mot det mesta inom svensk fotboll och som inte tvekar att dumpa de brittiska influenserna för spanskt, danskt och holländskt, och det han är en av dem som jag hade velat se i en livlig diskussion med en del av sina kollegor. Den tysta debatten är ingen debatt.

Nej, det behöver inte bli Elitserien-fånigt och bråkigt, men så avslaget det blir när alla bara stryker medhårs är inte särskilt upphetsande och där ingen går emot. Kasta in en “bad cop” i sammanhanget som kan trycka på en del ömmare punkter, och se till att få en reaktion eller två – och se inte till att man kan döda alla försök till diskussion.

Inser att det är förbundet som bjudit in klubbarna och att man låter partnern Cmore hålla i det, och samtidigt får man berätta om sändningar och sedan får Svenska Spel berätta om oddsen och både domarna och de stora pamparna får berätta om hur bra allt är. Det är kanske som det ska vara, men jag hade velat ha Bundesliga-tag.

Annons

***

Svårt att inte gilla Jörgen Lennartssons engagemang för fotboll. Han fastnade för kollega Pierre Matteonis något slitna Roma-halsduk och direkt blev det en livlig diskussion om Roma med Carlo Ancelotti, Falcao och Guiseppe Giannini.

***

Rikard Norling var enda tränaren som trodde på SM-guld, och det i en av Europas jämnaste serier och där ett batteri klubbar kan hissa Lennart Johanssons pokal. Rätt talande för Sverige.

***

Man skulle ha varit högerback…då hade det funnits en möjlighet till spel mot Slovakien på tisdag kväll.

***

Hamnade vid Blåvitts bord och hade en intressant, animerad och mångfacetterad diskussion med sportchefen Håkan Mild och marknadsansvarige Andrej Häggblad. Allt från det nya tv-avtalet, spelarkontrakt på utgående, Nils Wiberg, hoten inom svensk fotboll, gamla gubbar som vill styra samt om det är fel eller rätt att vara anonym i sin kritik av exempelvis ledare inom fotbollen.

Annons

Jag kan inte säga att vi var överens i allt, men det var intressant att se det från andra sidor. Känslan efteråt är att man har stor nytta av att sitta ner och bara prata och få höra om hur andra parter har det, och få berätta om hur man själv upplever det och vilka svårigheter man kan ha kring sitt respektive arbete.

***

Jonas Olsson har en vinnarskalle, och baksidan är en ilska vid förlust. Det fick SVT:s Jane Björk känna av på dagens träning när en boll kom farande och välte henne.

***

Jag drog i mig hela stycket rumänsk häst som serverades till lunch, men det var många som avstod och dessutom knorrade rejält. De fick till och med sätta in pastasallad på eftermiddagen för att många inte var nöjda. Rumänsk häst är underskattat.

***

En gång i tiden var Andreas Alm expert på TV4. En förbannat bra sådan. Han är vass på att formulera sig och trycka till där man just inte väntar sig.

Annons
Publicerad 2013-03-25 20:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto