Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lagerbäck är hetare än landskampen

Lundhs blogg

Mundo Deportivo påstår sig veta att Uefa har gett klartecken till att Zlatan får spela även första kvartsfinalen mot Barcelona. Han blev avstängd två matcher men ska ha friats nu. Kul och rätt.

***

Är som sagt inte i Zilina för att se Slovakien-Sverige på plats i kväll och det är alltid synd att missa en A-landskamp för man lär sig oftast något och snappar åt sig intryck och kanske en och annan nyhet. Men med allsvenska premiären runt hörnet och ett tips att författa och en upptaktsträff att avverka gick det inte.

Samtidigt är jag tacksam att jag är hemma så att jag kan ratta in TV3 och se matchen och samtidigt höra den tidigare förbundskaptenen Lars Lagerbäck som ska vara bisittare när Erik Hamréns landslag ska försöka få fart på maskineriet inför VM-kvalet i juni.

Blir spännande att höra hur kritisk Lagerbäck vågar vara. Om han koncentrerar sig på spelare och enklare missar som sker på individnivå eller om han kan gå in och ha synpunkter på tränarens arbete? Kan han ta tag i Hamréns organisation av försvaret eller hur laget agerar när man inte har boll? Ja, det är spännande.

Annons

Har uppskattat Lars Lagerbäck som expert i studion på Champions League och han har vågat ta för sig mer och mer. Även om han snackat om svenska spelare och därmed berört landslaget då är sin sak, men jag trodde aldrig att han skulle sätta sig ett läge där han skulle ha direkta synpunkter på sin efterträdare.

Inte för att jag ogillar att Lars Lagerbäck tar klivet, snarare tvärtom, men för att Lagerbäck under sin tid som förbundskapten själv såg ner på “experter” som hade synpunkter på honom. Inte minst en man som emellanåt sitter i samma studio nu för tiden, men tiden har kanske den effekten, och kanske även stålarna?

Naturligtvis är det bra om Lagerbäck kommer med sina synpunkter och det kan bli en mer öppen debatt om både landslaget och svensk fotboll. Därför är det ett nöje att ratta in TV3 i kväll för att höra honom, och sedan återstår att se hur Hamrén tar det eftersom han hellre har en intern debatt om svensk fotboll.

Annons

***

Rasta-Danne och Ekwall verkar ha funnit varandra.

***

Har börjat räkna ner inför den allsvenska premiären i helgen och först ut är mitt tips gällande Kalmar, Mjällby, Norrköping och Öster. Sedan kör vi fyra lag onsdag, fyra torsdag och fyra på fredag.

***

Sverige och Hamrén mönstrar följande gäng i kvällens match:

Startelva: 1 Kristoffer Nordfeldt – 5 Behrang Safari, 15 Mikael Antonsson, 3 Jonas Olsson, 17 Oscar Wendt – 18 Samuel Holmén, 8 Anders Svensson [K] – 19 Alexander Kacaniklic, 20 Ola Toivonen, 22 Erkan Zengin – 11 Tobias Hysén.

Ersättare: 12 David Mitov Nilsson – 4 Andreas Granqvist, 2 Mikael Lustig, 14 Per Nilsson, 21 Jimmy Durmaz, 6 Rasmus Elm, 16 Pontus Wernbloom, 13 Erton Fejzullahu.

Onekligen en tuff uppgift för Safari att fylla rollen som högerback, men rätt att ge Oscar Wendt chansen från start.

Annons

Varken Elm eller Wernbloom? Förvånar lite att just Wernbloom är bänkad till förmån för Samuel Holmén. Anders Svensson gillar ju jag.

Rätt att även Erkan Zengin och Kristoffer Nordfeldt får debutera då bägge gjort det bra i sina respektive klubbar och även spännande att se hur en vänsterfotad Kacaniklic gör sig till höger.

Däremot lite trist att Erton Fejzullahu inte får starta matchen, men han vill ju helst vara “tia” och Hysén var klart godkänd mot Irland så det kanske är rätt. Samtidigt är känslan att potentialen i Erton är större, och även på kort sikt.

Ser fram emot att samtidigt följa en rad tunga VM-kvalmatcher i kväll med hyfsat lugn i kroppen och det enda jag egentligen hoppas är att Irland-Österrike slutar med ett kryss i Dublin. För fyra tappade poäng för två av de svenska konkurrenterna är bättre än tre för en av dem.

Annons

***

Kan bli Hammarby-Lugi i handboll i morgon kväll. Klassisk mark: Erikdalshallen.

***

Klostergården eller Klostervallen? Ja, det är frågan, men oavsett det så har jag blivit intervjuad av Lunds BK om min relation till klubben och vilken väg jag tror att den ska ta.

***

Håkan Mild blåste mig på Adam Johansson på upptakten. Får ta det.

Publicerad 2013-03-26 15:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto