Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

"Nisse" Johansson var en rejäl skräll

För ett tag sedan var det trångt om att bli vänsterback i landslaget men när Behrang Safari och Martin Olsson var skadade på förhand, Oscar Wendt ska bli pappa och Pierre Bengtsson stukade foten så föll valet på att kalla in Nils-Eric Johansson från AIK. En spelare som inte varit med i landslaget på tio år och gjort tre A-landskamper.

ANNONS

En stor överraskning, men kanske är Fredrik Stenman på semester ännu längre bort än “Nisse” Johansson och kanske är inte Christoffer Andersson rankad som tillräckligt het för att flytta över till vänster. Erik Edman har som sagt lagt av och i allsvenskan kryllar det inte av alternativ som kan direkt in i ett VM-kval.

Micke Dorsin, då? Erdin Demir likaså. Nej, uppenbarligen inte heta nog men Dorsin har spelat under våren för Rosenborg men Demir har varit lite in och ut. Eller så är han också i väg på ledighet då det är landskampsuppehåll?

När Erik Hamrén tog ut ett batteri AIK-backar till Thailand i vintras fanns det inte plats för “Nisse” Johansson som gjort det bra i klubblaget men knappast är landslagsmässig. Däremot har han rutin från att ha varit i Bayern München, Nürnberg, Blackburn och Leicester och senast i höstas spelat Europa League med AIK.

ANNONS

Fortfarande kan det bli så att Oscar Wendt startar mot Österrike men om det är dags för förlossning så kommer han att kasta sig i väg för att nå Göteborg i tid för att vara med vid födseln. Då får “Nisse” Johansson starta i VM-kvalet inför 48 000 segerrusiga österrikare och det blir onekligen en utmaning.

Extra tufft eftersom det är på kanterna som Österrike anfaller och “Nisse” får Stuttgart-anfallaren Harnik emot sig. Sedan kan man alltid undra om Ibiza är rätt uppladdning för en VM-kvalmatch, men där kommer väl rutinen från Premier League väl till pass.

***

Tänk att tiotusentals österrikare skrev under ett upprop om att landslaget skulle dra sig ur hemma-EM för fem år sedan. I dag blåser helt andra vindar i alplandet och man har aldrig sålt så mycket biljetter och Ernst Happel-Stadion är utsålt till i morgon kväll.

ANNONS

***

Kunde inte Kim Källström spela vänsterback?

***

Är Österrike ett Tyskland Light eller är det Tyskland som är ett Österrike Light?

***

Kaffe kan de inte i det här landet.

 

Publicerad 2013-06-06 kl 11:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto