Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

VM-drömmen är inte död - men spelet ger inget syre

VM-kvalet är långt i från över för svensk del. Fem matcher återstår och Österrike ska komma till Friends Arena i höst. Problemet är att spelet tyder på att det är över. Försvaret läcker och anfallet är impotent – och det gör att Brasilien är långt, långt borta.

Sverige föll i Wien och Erik Hamrén o Co kan skälla bäst de vill på domaren Gianluca Rocchi men de svenska bristerna i landslaget visade sitt fula tryne igen. Försvarsspelet brast när man hade matchen under kontroll och Andreas Granqvist fick inte undan bollen och sedan tvekade Jonas Olsson vilket ledde till en straff när Isaksson drog ner Harnik och 1-0 av David Alaba.

ANNONS

Innan Sverige hade hämtat sig var Österrike nära att göra 2-0 i en svensk hönsgård och tätt därefter så kom 2-0 av Janko som var före Granqvist i straffområdet och det var återigen Harnik som visade klass med ett inlägg. Tyvärr var Oscar Wendt inte med i försvarsspelet och det slutade med att en ohotad österrikare fick slå inlägget.

De österrikiska målen såg till att matchen bytte skepnad totalt. Det svenska laget kom ut starkt och tryckte oväntat tillbaka hemmalaget. Man vann bollar, höll i bollen och efter bara några minuter hittade Kacaniklic in till Johan Elmander som sköt över i bra läge. På något sätt symptomatiskt för dagens svenska landslag.

Vi såg det mot Makedonien i måndags där det krävdes 20 avslut vara tio på mål för att göra ett enda mål. Mot Österrike räknade nog de flesta med att de skulle bli färre chanser och därför var man tvungen att höja effektiviteten. Tyvärr skedde det inte och även om landslaget skapåade flera chanser så var avsluten för tama, man tvekade, sökte passningar eller så räddade Robert Almer.

ANNONS

Tyvärr har inte Erik Hamrén löst bristerna i landslaget och mittbackarna Olsson och Granqvist ger ett instabilt intryck. Kanske är det kritiken? Eller så är det snacket om Olof Mellberg som bidragit? Ja, det är något som inte funkar även om man höll nollan mot Irland hemma och i två träningsmatcher mot svagt motstånd.

Mot Österrike var inte heller Oscar Wendt något stöd, för både Olsson och Granqvist gjorde insatser när Österrike jagade 3-0, och ihop med Kacaniklic så blev vänsterkanten allt annat än solid. Gång på gång kom inlägg och farligheter från den kanten och det var tydligt att Sverige måste rycka upp sig för att pumpa mer liv i VM-hoppet.

Självklart kunde Sverige kvitterat efter Johan Elmanders reducering, man hade möjligheter till 2-2, men man får inte glömma att Österrike flera gånger var närmare ett tredje mål och där Isaksson reflexräddade en nick och några slarviga avslut gjorde att landslaget kunde jaga en kvittering och en poäng som satt trycket på Österrike.

ANNONS

Istället är det ett öppet rejs om andraplatsen, för efter förlusten kan Sverige glömma att utmana Tyskland om gruppsegern. Landslaget måste utan avstängda duon Elmander och Isaksson slå Färöarna på tisdag och sedan ladda om inför en höst som innehåller fyra raka ödesmatcher och där allt annat än segrar mot Kazakstan, Irland och Österrike gör att det blir nästintill omöjligt att nå playoff.

Publicerad 2013-06-07 kl 23:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto