POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Självmål av Sundhage o Co

Dagen efter 5-0 på Finland och en fantastisk triumf på Gamla Ullevi så gör landslaget ett rejält självmål. De fortsätter att låsa in sig på träningsanläggningen på Hisingen och inga fans får höra Kosovare Asllani om skadan, Nilla Fischer om att möta Italien, Lotta Schelin om känslan dagen efter målsuccén på hemmaplan och så vidare.

Istället skickar landslaget fram följande gäng till söndagens presskonferens:

Team Sweden ‏@SwedenTeam Protected account11h MZ sö 13.00-13.20 Rambergsvallen: Persson, Tegner (läkare), Hjolman, Dahlqvist, Segerström, Sjögran, Ilestedt, Lundgren. Startspelare vilar.
Undrar hur kul det är för landslagets reserver som inte fått spela en enda minut att berätta om bänkarnas hårdhet och hur de upplevt spelet från sidan? Även en utmaning för reportrarna att få till bra grejer från spelare som alltså inte ens varit inne på plan under EM-slutspelet. Spelarna vet att journalisterna hellre vill prata med någon annan.
Ja, det är inte roligt för någon. Strategin är naturligtvis att lyfta laget och truppen men i det här läget är det underligt att det inte går att snacka med någon av de olika hjältarna. Visst, de var i mixed zone efter matchen men där är det svårjobbat, tidspressat och med fokus på matchen. Nu vill man titta framåt och få mer tid till frågor.
Det kan låta som om vi journalister gnäller i egen sak – vilket har en viss sanning eftersom vi vill ha mer spelare och mer tid för att göra ett bättre jobb – men det viktigaste är att alla fans ska få höra och läsa vad deras nya hjältar säger, tycker och tänker om fortsättningen mot Italien, hur de känt av succén, hur njutandet efter match var.
Nej, jag kräver inte hela startelvan eller alla spelare men fyra, fem av hjältarna borde landslaget kunnat bjuda på. Särskilt sett efter lurandet med hemlighållna träningar och stängda portar. Det stängda landslaget fortsätter att göra skäl för namnet och det är tråkigt att man tror att 30 minuters intervjuer ger sämre prestationer.
Lägg till att det är en fantastisk möjlighet för fotbollen att få obegränsat med utrymme, vilket företrädare ofta efterlyst, men här gör Marika Domanski Lyfors, Pia Sundhage och de andra i ledningen ett spektakulärt självmål. Vilket är synd efter uppvisningen på Gamla Ullevi som verkligen gjorde avtryck.
När Tommy Svenssons herrar tog VM-brons i USA 1994 så gjorde ALLA spelare media en timme VARJE dag. När Domanski Lyfors damer tog VM-silver 2003 så var det i det närmaste fri tillgång på spelare under turneringens gång. Det kan vara bra att komma ihåg i tider av hybris.
Publicerad 2013-07-14 kl 12:50

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå