Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Hur beredda är SvFF på ett möjligt VM-haveri?

Under onsdagens presskonferens var Zlatan Ibrahimovic tydlig i sitt stöd för Erik Hamrén. Lagkaptenen står bakom förbundskaptenen och ser gärna att Hamrén fortsätter leda landslaget, även om det inte blir något VM-slutspel i Brasilien. Vilket naturligtvis är helt rätt inställning från Zlatans sida, allt annat vore konstigt.

Om inte den handplockade lagkaptenen stod bakom förbundskaptenen hade det varit illa. Annars är det många spelare i landslaget som drar sig för att uttala sig vare sig åt det ena eller andra hållet när vi pratat med dem. Albin Ekdal och Andreas Granqvist backar Hamrén tydligt men de flesta vill inte spekulera i framtiden eller i en fråga de inte äger.

ANNONS

Kanske är det rätt att ligga lågt, samtidigt är det givetvis så att många av dem har starka åsikter i ämnet och SvFF måste givetvis lyssna med spelarna innan man tar beslut om framtiden. Men verkligheten är den att Hamrén kan vara en “lame-duck” på onsdag i nästa vecka och då vill det till att SvFF-styrelsen har en plan med tänkbara namn.

Nej, det ska inte vara självklart att byta ut Hamrén om man anser att han tagit in Sverige på rätt väg. Samtidigt vore det tjänstefel om Karl-Erik Nilsson och de andra inte utvärderade vilka andra kandidater som finns för landslaget. Undrar verkligen vem som tar tag i frågan eftersom Lars-Åke Lagrell var väldigt drivande.

Blir det Nilsson? Eller rycker Mikael Santoft tag i frågan? Kan bli spännande kamp, och Santoft är tajt med fotbollschefen Lasse Richt. Om man ska utvärdera Hamrén så ska man givetvis kolla över helheten och hur man är organiserad. Är det verkligen det bästa sättet att bedriva landslagsfotboll med dagens organisation?

Eller ska man gå över mot att ha en sportchef som är närmare sporten och är gammal spelare med viss utbildning? Likt Tyskland har Oliver Bierhoff? Eller kan man ställa krav på förbundskaptenen att ha en större stab och kanske assisterande med ansvar för försvar och/eller anfallsspel? Hur gör de framgångsrikaste länderna?

ANNONS

Sedan måste SvFF ha en lista på alla tänkbara ersättare: Tom Prahl, Hasse Backe, Rikard Norling, Jörgen Lennartsson, Roar Hansen, Mikael Stahre, Jonas Thern, Roland Nilsson och så vidare neråt och uppåt i systemet och helst även utomlands för att få koll. Vilka är intressanta för SvFF? Vilka kan vara intresserade?

Utgår från att SvFF-ledningen har allt det i en byrålåda och har dryftat det på ett styrelsemöte. Så att man kan rulla i gång om det eventuellt är över redan i höst. Något ingen hoppas eller ens vill tro, men som kan vara en möjlighet och om det brinner till så gäller det att agera från start och visa handlingskraft för att lyfta svensk fotboll.

I bästa fall kan Nilsson, Santoft och de andra ta fram listan när de firar en plats i Brasilien och tacka för att de slapp ge sig ut på jakt efter en förbundskapten, och istället kan de planera ordförandekonferensen på plats i Sydamerika och se till att få maktbasen i svensk fotboll på gott humör och villig att rösta rätt.

***

Bara en öppen träning och det återstår att se om Erik Hamrén fintar den svenska pressen eller inte? Spelar Anders Svensson från start för första gången sedan EM?

ANNONS

***

Det är bara i Hammarby en ordförande kan hoppa av efter ett missförstånd kring vilken styrelsen som valberedningen hade förtroende för. Att det sedan kanske är rätt av Kent Hertzell att lämna in, men tajmingen är kanske inte optimal. Sett till att klubben blåst chansen att gå upp handlar det om att ta tid på sig och försöka hitta rätt i rekryteringen av en ny ordförande och sedan få till de andra positionerna.

***

SvFF:s presschef Niklas Bodell bjöd oss i pressen på rosa kanelbullar i något slags jippo. Förstod inte mer än att Lasse Eriksson på något sätt skulle hyllas på en gala för att han varit andremålvakt bakom Thomas Ravelli under många år.

***

Johan Elmander hyllade mitt skägg. Anders Svensson var mer negativ: “Nej, men nu får du väl raka dig. Jag blir ju nästan rädd när jag kollar upp.”

Det är givet att Elmander har ett bättre skäggöga än Svensson.

***

Vill betona att i grundfrågan gällande Zlatan-trailer vs Zlatan-intervju hade jag rätt. Kanal 5 hade bytt möjligheten till en intervju i samband med matchen mot Norge mot en intervju. Det är en urholkning som jag inte gillar och i en tid när journalistiken allt oftare får stryk är det illa att man nobbar sådant.

ANNONS

***

Pontus Jansson blixtinkallad när Rasmus Bengtsson inte får ordning på ljumsken. Vad tänker Loret Sadiku nu?

***

Undrar hur sant det är att Zlatan var inställd på att stanna i Paris en säsong till?

Publicerad 2013-09-05 kl 06:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto