Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hamrén hade inte kunnat ta tjänstledigt utan liv

Pia Sundhage tar tjänstledigt från jobbet som förbundskapten under några månader i början av 2014 för att vara gästprofessor på Bethany College i Kansas. Kul för henne och säkert utvecklande som person. Ändå är jag förvånad att SvFF släpper i väg henne så att han bommar två läger på Bosön. Givetvis är det bra om hon får ny energi, men som spelare hade det varit underligt att den som är förbundskapten inte är där.

Vissa arbeten går inte att vara tjänstledig i från. Förbundskapten är ett av dem. Tror aldrig att Erik Hamrén kunnat ta ledigt två månader för att dra i väg någon helt annanstans och samtidigt är det två läger där unga talanger får visa upp sig för staben. Då hade det blivit ett annat liv.

Okej för att det är bra att kunna delegera och att man är ett team runt ett landslag, men i jobbet som förbundskapten ingår det att vara på plats om man har samlingar med spelare med avstamp mot medalj i Kanada 2015. I det här fallet förstår jag dem som menar att Sundhage klarar sig undan kritik.

Från förbundshåll backar man givetvis Sundhage för det är ingen som vill stöta sig med henne i ett läge där hon försatt många i trans med sin sköna ledarstil. Även jag gillar mycket av det hon gör, men tjänstledigheten förvånar.

***

Björn Borg kan än. Kolla 26 minuter in i klippet och det är inte mjölk han tagit till maten:

[youtubeplay id=”n-i-yOxaUqI” size=”medium”]

***

SvFF har en modern ordförande i Karl-Erik Nilsson och han både bloggar och twittrar. Därför är det intressant att se hur han tagit sig an den pågående spelskandalen i Sverige. Fram till att detta skrivs (fredag 1 november 11:50) så har Nilsson inte skrivit ett ord om händelserna som skakar om i svensk fotboll. Trots att spelare är avstängda från Landskrona Bois, att Svenska Spel stoppat spel på Bois matcher och att Bois polisanmält händelser som är misstänkta kring matcherna.

Dessutom har han inte uttalat sig utan hänvisat till SvFF:s jurist Krister Malmsten som i princip inte gått att nå. Självklart kan inte fotbollen utreda det här men det minsta man kan begära är att SvFF och Sef tydligt gick ut och fördömde det och lovade att hjälpa till så att polis och åklagare kan gå till botten med vad som verkligen hänt. Det är inte så att SvFF eller Sef är tysta om det är andra frågor de vill ändra.

Undrar om tystnaden hänger ihop med att parterna förhandlar med Svenska Spel om ett nytt avtal? Ingen vill skaka om eller sätta fokus på frågor som kan väcka politiker som möjligen kan ha åsikter på den tajta kopplingen mellan spel och fotboll, och vad som kan uppstå i dess kölvatten.

***

Marcus Berg målskytt igen. John Guidetti på plan i U21-laget. Det rör på sig bland svenska forwards.

***

Efter mitt blogginlägg om Ballon d’Or fick jag mest arga reaktioner och nu krönikerar jag om att folk bryr sig så mycket om en titel som inte går att få någon rättvisa kring.

***

Zlatan har fortsatt känning i knät och avstår matchen mot Lorient. Oj, är VM i fara? Nej, jag tycker mer synd om alla svenska barn som åkt dit på höstlovet för att se PSG än jag är orolig för att han spelar i ett VM-playoff.

***

Vill du följa upplösningen av Superettan så kör vi hårt i TV4-Sport och på fotbollskanalen.se med start 14:30 lördag och har koll på ALLA matcher.

Publicerad 2013-11-01 kl 11:50

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons