Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Sverige bommar igen inför Portugal

Följer många utländska journalister på twitter och det är tydligt att väldigt många ser fram emot duellen Ronaldo vs Zlatan som väntar i VM-playoff. Duon hade en hyfsad uppvärmning i helgen.

***

Åldern gör sig alltmer påmind. Inte nog med att hälsenorna är körda och att jag inte kunnat springa på 15 månader. Nu verkar jag ha fått “frozen shoulder”. Vad är det som händer när man passerar en viss ålder?

***

Senast måndag samlas Sveriges landslag på Park Hotell i Stockholm. På kvällen väntar Fotbollsgalan i Globen men räkna inte med Zlatan o Co på någon av de olika efterfesterna i Stockholms nattliv.

Istället väntar sängen för att ladda inför träningen på Friends Arena vid 11:30 på tisdag och det är en av två stängda träningar som Erik Hamrén kör inför fredagens playoff mot Portugal.

Så insynen blir minst sagt begränsad. Att se en träning dagen före match brukar inte ge så mycket. Frågan är hur förbundskapten Hamrén resonerar kring form vs kontinuitet?

Mitt tips är det senare och att hans startelva ser ut som följer: Isaksson – Lustig, Antonsson, Nilsson, Olsson – Larsson, Svensson, Elm, Kacaniklic – Ibrahimovic, Elmander.

Tyvärr är det en del som har darrig form, inte minst mittbackarna och där har Jonas Olsson gått starkt i England. Även Jimmy Durmaz är het och hade varit tänkbara istället för Kacaniklic.

Nedan är landslagets program fram till fredagens match i Lissabon och det är naturligtvis medialt korrekt att plocka fram Alexander Gerndt direkt för att ta frågorna kring den kontroversiella uttagningen direkt:

11 November

 • 12.30 Press conference with Erik Hamrén, Scandic Park, Stockholm
 • 14.40-15.00 Mixed zone, Scandic Park, Stockholm. Players: Per Nilsson, Kim Källström, Johan Wiland, Mikael Antonsson, Alexander Gerndt, Rasmus Elm

12 November

 • 10.30 Press entrance (gate 2) at Friends Arena opens
 • 11.10 Mixed zone, Friends Arena, Solna. Players: Andreas Isaksson, Mikael Lustig, Martin Olsson, Sebastian Larsson, Anders Svensson, Pontus Wernbloom
 • 11.30-13.00 Training session, Friends Arena, Solna (open to media first 15 minutes)

13 November

 • 10.30 Press entrance (gate 2) at Friends Arena opens
 • 11.10 Mixed zone, Friends Arena, Solna. Players: Jonas Olsson, Johan Elmander, Andreas Granqvist, Alexander Kacaniklic, Ola Toivonen, Jimmy Durmaz
 • 11.30-13.00 Training session, Friends Arena, Solna (open to media first 15 minutes)

14 November

 • Departure for Lisbon – around noon
 • Accomodation: Epic SANA Lisboa Hotel
 • 17.15 Press conference, Estádio da Luz, Lisbon
 • 18.00-19.15 Training session, Estadio da Luz, Lisbon

15 November

 • 19.45 Portugal-Sweden, Estádio da Luz, Lisbon’

***

Halmstads BK är kvar i allsvenskan och Mikael Bomans kraftfulla nick till 1-1 och sedan vassa avslut till 2-1 räckte för att stoppa GIF Sundsvall och se till att de allsvenska lagens övertag i kvalet kvarstår och är nu 9-4.

***

Fotbollsgalan måndag kväll och det är som vanligt givet vem som får Guldbollen. Har även koll på Fotbollskanalens Hederspris men det är för att jag varit med i juryn. I övrig har jag inte riktigt hängt med vare sig kring herr eller dampriser.

Diamantbollen? Egentligen kan det bara gå till Lotta Schelin men nu kanske man trycker in Nilla Fischer i kampen. Pia Sundhages omskolade favorit ryktas vara den som får hissa bollen, men det vet vi i morgon kväll.

Fotbollskanalen.se satsar rejält på Fotbollsgalan och inleder LIVE vid röda mattan från 16:30 och kör på hela kvällen, bland annat under reklampauserna i TV4 med intervjuer med vinnare och profiler och har dessutom presskonferensen med Zlat…ursäkta, Guldbollenvinnaren direk efter galan och då är det även eftersnack. ALLA DETALJER FINNS HÄR.

***

Hur mycket får man fira efter ett mål mot sin tidigare klubb? Förstår inte dem som hetsar upp sig så över att Robin van Persie blev så glad efter att ha sänkt Arsenal.

Publicerad 2013-11-10 kl 20:28

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons