Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hade Sarkozy gillat Zlatan förr i tiden?

Lundhs blogg

Undrar om Frankrikes förre president Nicolas Sarkozy läst Zlatans memoarer “Moi, Zlatan Ibrahimovic“? Där ju Zlatan inte hymlar om att uppväxten var problematisk och tuff, och att han inte alltid höll sig innanför lagens riktmärken.

Att döma av Sarkozys uttalande och agerande under de kravaller som skakade storstädernas segregerade förorter under hans tid som president så lär han knappast ha uppskattat en del av Zlatans tricks.

Annat i dag då Zlatan förgyller tillvaron för alla Paris SG-fans och dit räknar man in Sarkozy. Det var inte första gången som ex-presidenten hälsade på storstjärnan i omklädningsrummet.

Efter 4-0 på den tidigare stormakten Lyon och där Zlatan chippade in en straff och skickade in en annan och fortsatte sin makalösa målfestival med 11 i ligan och 8 i Champions League så var det naturligt att skaka stjärnans hand.

ANNONS

Frankrike har länge haft täta band med Qatar och det finns uppgifter om att Sarkozy drev på att det lilla emiratets investeringsbolag skulle köpa en fotbollsklubb, och då var presidentens PSG en favorit.

Så Sarkozy solar sig givetvis i glansen när Zlatan o Co leder PSG mot framgångar. Att klubben ställde upp utan fransmän i startelvan mot Lyon var inget Sarkozy tog upp, som för övrigt gick till val 2012 med ambitionen att halvera invandringen.

Sedan ska Sarkozy ha legat på Michel Platini, den franske Uefa-presidenten, för att Platini skulle rösta på Qatar i kampen om VM 2022. France Football avslöjade att president Sarkozy hade bjudit Platini på lunch ihop med Qatars kronprins Tamin bin Haman al-Thani samt en av PSG:s dåvarande ägare.

Bland annat kom man överens om att Qatar skulle köpa PSG samt starta en rivaliserande tv-kanal till Canal Plus vilket skedde något år senare. Platini har bekräftat att Sarkozy bad honom att rösta på Qatar men att han inte lät sig påverkas, dock så röstade fransmannen på att VM skulle gå just i Qatar.

ANNONS

Ja, vem sa att fotboll och politik inte går hand i hand? Därför är det ironiskt att Sarkozy gärna minglar med Zlatan när han stänker in mål för PSG men knappast tagit i honom med tång när han var en stökig tonåring i Rosengård. Istället ville Sarkozy köra hårda tag mot alla Frankrikes Zlatan som inte skötte sig.

***

Gillade Fotbollsfabriken om BP:s 15-åringar men kunde inte sluta undra hur predikant Runar Sögaard landat så mjukt? Vilken kåk.

***

Vad trött jag är på Leif GW Persson. En slags Ralf Edström för kriminaljournalistik och en hel rad andra ämnen och som verkar ha mobilen ständigt öppen. Dessutom kommer han undan med att säga vad fan som helst, och som få andra kommit undan med. Ta bara all skit som Edström får för att han svarar på frågor, men GW går fri.

***

Vill du lotta fram VM så finns en svensk variant här, Guardians här och ESPN:s här. I Fergie Time efter Fotbollskanalen Europa tog vi fram våra favoriter:

ANNONS

Här är för övrigt Fotbollskanalen Europa med PSG:s ofranska elva, Romas Tottiberoende, striden mellan Hulls ägare och fans samt Atletics nybygge.

Publicerad 2013-12-02 14:56

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto