Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

En skräll om Hamrén inte kör på

Lundhs blogg

Med blott några timmars varsel kallar SvFF till presskonferens med Karl-Erik Nilsson och Erik Hamrén. Kan inte se att förbundskaptenen hoppar av sett till att det inte finns några bra jobbalternativ vilket jag redde ut i bloggen för ett par veckor sedan. Att SvFF vill köra på med Hamrén är ingen överraskning.

Vid 14:30 på SvFF:s lokaler ett ukast från ingången till Friends Arena ska man ta emot pressen. Klart är att Hamréns avtal går ut i december eftersom han inte tog Sverige till VM i Brasilien och man måste ta ställning till om han ska köra vidare med sikte på EM 2016 eller till och med VM 2018, eller om han ska sluta.

Erik Hamrén vill fundera efter VM-missen och sett till hur illa han tar eventuell kritik så är det givetvis så att han tänkt igenom det. Är det dessutom så att SvFF satt hårt mot hårt i frågan om en assisterande tränare så kan Hamréns ego tagit ytterligare lite stryk. Samtidigt har jag svårt att se var Hamrén ska ta vägen i januari 2014 om han är utan jobb.

ANNONS

Frågan är bara om förbundet gjort en rejäl hemläxa? Är tveksam till det, för i dagsläget är det hårt ekonomiskt pressade förbundet avhängigt av att Zlatan spelar vidare och de chanserna ökar under Hamrén som gett superstjärnan fria tyglar i landslaget.

Därför pressar man säkert inte förbundskaptenen när det gäller förändringar kring upplägg, för två år till med Zlatan gör att det är större chans till spel i EM 2016 i Frankrike och livsviktiga intäkter för förbundet. Med Zlatan vill sponsorerna vara kvar på en hög nivå.

Ytterligare ett skäl för Hamrén att hålla i är att EM 2016 utökas till 24 lag och att 54 lag slåss om 23 platser och att alla gruppettor och grupptvåor är garanterade en plats och till och med den bästa grupptrean är given. Övriga åtta grupptreor spelar playoff och det blir enklare motstånd där än i VM-playoff.

ANNONS

Därmed är möjligheterna stora att det blir EM-spel och möjligen kan en succé lyfta Hamrén till ett vassare jobb med helt andra pengar. Om det inte är så att något arabland kommit in med pengar? Men det vore en skräll om han klev av.

***

Drömde om deltagande i Melodifestivalen ihop med Ekwall. Ett kaosframträdande gav plats i finalen via andra chansen och låten var enkel och taktfast…dags att söka vård.

***

Leeds!

***

Undrar om David Moyes kunde sova efter att Everton vunnit på Old Trafford? Tveksamt om han inte tog hjälp av sprit och/eller medicin.

***

Vissa dagar ångrar jag att jag tog cykeln. I dag var en sådan dag.

***

Publicerad 2013-12-05 11:56

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto