Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hade Prandelli tagit ut Albornoz?

Lundhs blogg

Italiens förbundskapten Cesare Prandelli aviserade när han tog över landslaget att spelarna skulle sköta sig även i klubblaget och utanför planen. Efter ett rött kort i City fick exempelvis inte Mario Balotelli vara med i truppen, för det var fel signal att ta med honom sett till vad han gjort. Undrar har Prandelli hanterat Gerndt och Albornoz?

Erik Hamrén säger att hans uppgift är att ta ut det bästa laget sportsligt sett, och sedan är det upp till förbundets styrelse att bedöma vilka spelare som är uttagningsbara. Förbundskaptenen litar på styrelsen och dess beslut och rättar sig efter det. Är det grönt att ta med dem så tar han med dem i truppen om det är bra nog.

I fallet med Alexander Gerndt var anfallaren inte uttagningsbar i fyra månader efter att ha blivit dömd för misshandel av sin ex-fru. I Miiko Albornoz fall så dömdes han i våras för sexuellt utnyttjande av barn men det har inte SvFF agerat kring, utan man pekar på de insatser Malmö FF stått för i form av avstängning från spel och utbildning och föreläsningar.

ANNONS

Naturligtvis är det lätt att förstå att Hamrén väljer att lägga ansvaret hos styrelsen och därmed kunna ge klartecken. Problemet är att många anser att förbundskaptenen sviker när han tar ut en dömd spelare. Kanske hade Hamrén behövt kliva fram ännu mer och motivera det på ett annat sätt än att han litar på SvFF-styrelsen?

Det är inte lätt och för min del är det så att om man avtjänat sitt straff så bör man få en andra chans, även i landslaget. Det är en princip som vi har i samhället och det är oerhört tråkigt för de som utsatts för brotten men om straffet är avklarat så bör man få en ny chans.

I Albornoz fall är det kluvet sett till att hans villkorliga dom varar till våren 2015 och därför kunde man väntat längre. Kanske är man rädd för att han ska välja något annat landslag? Eller så cyniska är de väl inte? För det skapar nya, negativa rubriker kring landslaget.

ANNONS

Det är uppenbart att Erik Hamrén lider av att svara på frågor om ämnet och att han helst hade sluppit. Samtidigt är det givet att det kommer frågor eftersom det är många som engagerar sig och vill inte att dömda ska spela i landslaget.

***

Vi kör höstens sista SUPERLIVE torsdag kväll. På fotbollskanalen.se och i TV4-Sport med start 19:00.

***

I bakgrunden av Anders Svenssons avslut och frågorna om Miiko Albornoz i landslaget tog Erik Hamrén ut ett landslag med en hel del spännande namn. Saknade Melker Hallberg från Kalmar FF och Rasmus Jönsson som Ålborg var tveksamt till att släppa och därför blev det ingen turné för honom.

Däremot ska det bli intressant att se Oscar Jansson, Emil Krafth, Filip Helander, Erdin Demir, Nabil Bahoui, Oscar Lewicki, Robin Quaison och Guillermo Molins. Det är en omstart för landslaget och sett till att EM-kvalet inte går i gång på nästan ett år så finns det tid att slå sig vidare in i landslaget om man är stark på turnén. Om det nu blir en turné?

ANNONS

***

Bilen blev inte en bil utan ett treårigt leasingavtal.

***

Under onsdagen hade fotbollskanalen.se konferens och vi gick bland annat igenom en stor undersökning som visade att våra besökare är nöjda med mycket av det vi gör. Naturligtvis ska vi inte slå oss till ro men det var ändå oerhört roligt att se att det hårda jobbet gett utväxling i att besökarna upplever nyhetsledande, trovärdiga, kunniga, seriösa och med ett rejält utbud av nyheter och bra bloggare.

Var tvungen att smita i väg på en julmarknad några timmar och kom först in i det efterföljande boulespelet en bit in i första matchen. Ersatte då en skadad Sven-Bertil Liljegren och jag och Andreas Sundberg låg då under mot David B Larsson och Tobias Rosvall med 2-6. Efter det klev jag in och vände matchen till 8-6.

I finalen väntade Pierre Matteoni och Alexander Malmkvist, som enkelt hade besegrat Axel Pershagen och Katarina Koritz i den andra semifinalen. Matteoni försökte psyka med någon gammal vän som spelat med prins Bertil men det hjälpte inte när jag och Sundberg körde Flyers/Leeds-stuk och såg till att vi vann 13-2. Vi spelade alltså inte ens hela tiden innan vi knockat dem.

ANNONS

Matteoni var upprörd efter förlusten och skyllde ömsom på psykningar, ömsom på maskning eller att vi knäckte den stackars 23-årige Malmkvist. Ja, det går naturligtvis att gnälla men i alla typer av sport och spel så gäller bara en sak: att vinna. Det är därför man är med, och inget annat.

Även Andreas Sundberg var missnöjd när jag jämförde honom med Maxwell och där jag mer var Zlatan i vårt lag. Samtidigt fick Sundberg vara med och fira segern och ta emot medalj och det är något som borde räcka ett tag.

***

Att Ronaldo skulle ändra sig och gå på Fifa-galan gav inga pengar tillbaka.

***

VM-smällen blev dyr för Sverige och lägg på den en arena som dränerar stålar så är det inte konstigt att SvFF har det kämpigt ekonomiskt. Julskinka på hönökaka ersatte det traditionella julbordet och SvFF hade inte råd att sätta in en annons i SKS-magasinet, läser jag i dess ledare, för att man måste granska alla kostnader.

ANNONS

En av Sveriges största folkrörelser som är uppbackat av sponsorer och kan casha in rejält på sina landskamper har fått oerhört svårt att snurra verksamheten. Småsaker som man drar in på är naturligtvis inga problem, värsta är väl att det slår mot andra utgifter som är viktiga för verksamheten.

Publicerad 2013-12-12 15:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto