Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Så dyr blir icke-gåvan för SvFF

Lundhs blogg

Det är tur att man har kunniga och vassa läsare som kan det här med att räkna och hur man snabbt och rappt presenterar upplägg. Det handlar om bilen till Anders Svensson som blev ett leasingavtal över tre år. Där SvFF lovar att ta skatteeffekten och då blir det dyrt. Runt en halv miljon kronor för att hyra en Volvo XC 60 i tre år.

Hej Olof
Läste att SvFF ska hantera Svenssons bil ”by the book”. Roade mig med att göra en enkel överslagsberäkning på förbundets kostnad som blir rätt ansenlig även med denna lösning. Kostnaden landar på en dryg halv miljon om det är en liknande bil (XC60) han får disponera. Detta eftersom skatten SvFF betalar i sig är en skattepliktig ersättning, vilket många inte tänker på… 
ANNONS
Bilförmån för en mellanutrustad Volvo xc60 d4 awd 4 700 kr/mån
Marginalskatt 55 % 2 585 kr/mån
Bruttoersättning för att Svensson ska betala skatten 5 745 kr/mån
Total lön+förmån per mån: 10 445 kr/mån
Arbetsgivaravgifter 31,42% 3 281 kr/mån 
Leasingkostnaden för en XC60 ligger troligen någonstans mellan 5 000 – 6 500 kr/mån. Totalt sett blir det alltså en kostnad om mellan 14 000 – 15 500 kr/mån (leasingkostnad+kompensation för skatt+arbetsgivaravg) i 36 mån, dvs lågt räknat en halv miljon!
Och när de tre åren gått så kanske Svensson eller SvFF får köpa loss bilen för några hundra tusen, men då har man alltså langat in över en halv miljon kronor. Ja, ja, det blev onekligen en dyr gåva som inte ens är en gåva. Tänk om SvFF funderat igenom det här ordentligt innan de i direktsändning gett Svensson en bil som visade sig vara ett hyresavtal i tre år, och ett dyrt sådant.
Publicerad 2013-12-13 18:37

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto