Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Här är Premier Leagues julvinnare - och förlorare

När de flesta fotbollsspelare i Europa drar på ledighet så är det så att man skruvar upp tempot i England. Matcherna kommer fortsatt tätt och för en del av topplagen var det ligacup i veckan som gick och tätt efter nyår kommer FA-cupen.

ANNONS

Om det är bra för ligan i ett europeiskt perspektiv eller om det är bra för det fåtal engelska landslagsspelare som är i gång i ligan går naturligtvis att diskutera men det är en fantastisk tid för oss som följer matcherna och dramatiken.

Premier League går alltså in i den viktiga julperioden där man brukar separera agnarna från vetet och även om den engelska högstaligan är jämnare än på länge och det är fler lag med i kampen så är det rätt mycket de gamla vanliga. Tabelltoppen just nu:

1

Arsenal

16

11

2

3

33

17

16

35

2

Liverpool

16

10

3

3

39

18

21

33

3

Chelsea

16

10

3

3

32

18

14

33

4

Man City

16

10

2

4

47

18

29

32

5

Everton

16

8

7

1

27

15

12

31

6

Newcastle

16

8

3

5

21

22

-1

27

7

Tottenham

16

8

3

5

15

21

-6

27

8

Man Utd

16

7

4

5

25

19

6

25

 

Här är en koll på formen de senaste sex matcherna i ligan och cuper, kommande spelprogram och ett tips hur det ser ut på andra sidan jul och nyår:

ANNONS

Arsenal

Program: Chelsea (H), West Ham (B), Newcastle (B), Cardiff (H), Tottenham (H, FA-Cup), Aston V (B)

Skador: Koscielny, Podolski, Oxlade-Chamberlain

Form: 6 3 1 2 – 11-9

Kommentar: December är ingen höjdare för Wenger o Co. Inte nog med nitlotten Bayern München i Champions Leaue, smällen i Manchester och att Wilsheres finger gav avstängning i de kommande derbyna.

Liverpool

Program: Cardiff (H), Man C (B), Chelsea (B), Hull (H), Oldham/Mansfield (H, FA-cup), Stoke (B)

Skador: Gerrard, Sturridge, Enrique

Form: 6 4 1 1 – 22-8

Kommentar: Brendan Rodgers har onekligen fått styr på Liverpool och då inte minst Luis Suarez och fansen anar framgångar. Några riktigt tuffa uppgifter väntar i julhelgerna och efter det vet man om det handlar om riktig toppstrid som väntar i vår.

Chelsea

Program: Arsenal (B), Swansea (H), Liverpool (H), Southampton (B), Derby (B, FA-cup), Hull (B)

ANNONS

Skador: Cahill

Form: 6 4 0 2 – 14-10

Kommentar: Ny smäll för Mourinhos Chelsea när man åkte ut i Ligacupen i veckan mot Sunderland. Visst, man är med i ligan och vidare i Champions League men det är inte ett lag som övertygar. Saknar en vass anfallare och kanske handlar det om att shoppa i januari? Tuff test redan i helgen.

Manchester City

Program: Fulham (B), Liverpool (H), Crystal P (H), Swansea (B), Blackburn (B, FA-cup), Newcastle (B)

Skador: Aguero, Richards, Nastasic, Zabaleta

Form: 6 5 1 0 – 19-9

Kommentar: Ångade över Leicester i Ligacupen veckan och inget verkar kunna rubba Pellegrinis gäng i dagsläget. Samtidigt ett bakslag att tappa Agüero minst en månad och upp till två. Hyfsat lätt program sett till hemmastyrkan.

Everton

Program: Swansea (B), Sunderland (H), Southampton (H), Stoke (B), QPR (H, FA-cup), Norwich (H)

ANNONS

Skador: Baines, Gibson, Kone, Gerard Deulofeu

Form: 6 3 3 0 – 13-5

Kommentar: Höstens överraskning fortsätter att övertyga och har ett överkomligt schema över helgerna. Skadan på Deulofeu var olycklig men Roberto Martinez har manövrerat sitt manskap på ett formidabelt sätt att ingen kan sakna David Moyes.

Newcastle

Program: Crystal P (B), Stoke (H), Arsenal (H), WBA (B), Cardiff (H, FA-cup), Man C (H)

Skador: Taylor

Form: 6 4 1 1 – 7-6

Kommentar: Efter en hemsk start på ligaspelet har Pardews lag hittat rätt och en radda segrar har inneburit en rejäl klättring i tabellen och när man sneglar på programmet så finns ingen anledning att tro att man ska falla. Snarare tvärtom, det kan bli roliga helger i den hör delen av nordöstra England och tuffaste lagen kommer till St James Park.

Tottenham

ANNONS

Program: Southampton (B), WBA (H), Stoke (H), Man Utd (B), Arsenal (B, FA-cup), Crystal P (H)

Skador: Kaboul, Vertonghen, Townsend

Form: 6 3 1 2 – 11-12

Kommentar: Efter att André Villas-Boas fick sparken kom nästa smäll i Ligacupen där West Ham slog ut London-rivalen. Än har man inte hittat någon ny manager och det är klart att hela lagbygget gungar med en del skador och Paulinho avstängd i tre matcher. Två kniviga bortamatcher och två gnetlag hemma är inte kul ihop med Arsenal borta i FA-cupen.

Manchester United

Program: West Ham (H), Hull (B), Norwich (B), Tottenham (H), Swansea (H, FA-cup), Swansea (H)

Skador: Van Persie, Rooney, Vidic, Carrick

Form: 6 3 1 2 – 8-4

Kommentar: Inte ett insläppt mål på tre senaste och vidare i CL med lätt lottning, vidare i Ligacupen och på uppgång. Nej, Moyes kan verkligen inte andas ut men om han klagade över spelschemat i starten av ligan så är det lugnt över jul och nyår.

ANNONS

När krutröken lagt sig i januari tror jag Manchester City, Manchester United och Everton tillhör vinnarna. Chelsea, Liverpool och Arsenal är med i matchen men framför allt London-klubbarna får det tufft och kanske kan Wengers styrkor tappa extra.

Tottenham känns som en sufflé där ugnsluckan öppnats i fel läge och det kan sjunka ner rejält. Även om Newcastle har ett gynnsamt program så får man svårt mot jättarna och man vinner för knappt för att vara övertygande.

Publicerad 2013-12-20 kl 12:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto