Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Vändningen och Fejzullahus mål är ljuspunkter

Sverige slog Moldavien efter en stark andra halvlek och där Erik Hamréns byten gav landslaget rätt injektioner. Erton Fejzullahu kom in och rakade in 1-1 på en retur efter Nabil Bahouis frispark och sedan slog inhopparen Emil Krafth ett vasst inlägg till Fejzullahu som nickade två gånger innan det blev 2-1.

0-1 var ett klassmål av Moldaviens naturaliserade brasse Henrique Luvannor.

1-1 ordnade Erton Fejzullahu efter Nabil Bahouis Ronaldo-frispark.

Segermålet 2-1 stod Fejzullahu för efter Krafths inlägg

Första halvlek var rätt hemsk och även om försvarsspelet var okej, där jag imponerades av Niklas Backman, så var det offensiva spelet knappt synligt. Det svenska mittfältet hade långa stunder svårt att få till ett ordnat spel och på topp hittade inte Molins och Eriksson rätt i samspelet med sig själva eller resten av laget.

Moldavien var klart starkare, precis som mot Norge tidigare i veckan, och att det bara var 1-0 får man skylla på en rätt bra svensk defensiv och att moldaverna brast i några avgörande lägen. Efter paus var man nära 2-0 sedan Demir och Hansson snurrat till det lite, men Backman dök upp på mållinjen och fick nickat undan bollen.

Då hade ändå Sverige mer och mer tagit över matchen och kanske var moldaverna trötta efter att ha spelat match mot Norge i tisdags, men det var också så att det svenska laget fick till ett mer etablerat spel högre upp i planen.

Passningarna satt bättre, man rörde sig mer och på vänsterkanten vågade Emil Forsberg utmana efter att knappt ha synts till under de första 45 minuterna. Centralt fick man tag i bollen och flyttade runt den.

Efter en dryg timme kom en rad byten och det tippade över matchen än mer i svensk favör. Efter 1-1 var det rätt givet att Sverige skulle få fler möjligheter att avgöra och det är starkt av ett så ungt lag att vända mot ett hyfsat lag som moldaverna trots allt skickade ut på planen.

När Fejzullahu kom i läge efter en briljant insats av Krafth så ordnade anfallaren det. Under lägret i Thailand i fjol så gjorde han ett mål och nu ökade han på målskörden i landslaget med två mål till, och det är något landslaget behöver. Upp till honom att visa klass i Djurgården.

Gillade även Bahoui, Backman och Jakob Johansson även om det är tidigt på säsongen och de knappast är i toppslag. På tisdag väntar Lagerbäck och Island och då blir det till stora delar ett nytt lag som Hamrén formerar och det är bara att hoppas att fler visar att de vill vara med.

***

Kanske var 100 personer på läktarna. Fler än de som såg Sverige-Jordanien i Abu Dhabi 2006.

***

David Moberg-Karlsson är på väg att lånas ut från Sunderland och under fredagen sparkade klubben sportchefen och den tidigare agenten Roberto de Fanti. Så här skrev jag i somras om den udda värvningen av Moberg-Karlsson för 18 miljoner kronor. Är inte förvånad att Sunderland skiljer de Fanti från uppdraget och därmed förklarar det varför det inte blev Sunderland för Valmir Berisha.

***

Henrik Stenson brände katten, eller rättare sagt: cuten, och är borta från spel i helgen men det kan bli golfkollande för landslaget ändå. Spelarna tar sig kanske i väg och kollar Peter Hanson.

***

Frågade förbundskapten Erik Hamrén om Henok Goitoms kritik på Facebook och får ge förbundskaptenen rätt i att det var inte under hans tid som anfallaren varit som bäst. Även om jag gärna sett Goitom med i truppen, jag tycker exempelvis att Daniel Nannskog fick för få chanser under Lars Lagerbäck på grund av åldern, så är det svårargumenterat när Hamrén kör ungt.

För att ogilla frågan så klarade Hamrén det väl och hyllade även Goitoms satsning på en egen klubb. Efter kameran slocknat så sa Hamrén att han gärna skulle prata med Henok Goitom för att förklara hur han ser på det och att det absolut inte finns någon sanning i att förbundskaptenen inte skulle gilla AIK-anfallaren.

***

16 spelare åkte världens snabbaste berg-och-dal-bana på Ferrari World. Vilka vågade inte?

Publicerad 2014-01-17 kl 20:17

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons