Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sabotaget mot Zlatan o Co och sanningen bakom citatet: "Det finns vettvillingar överallt"

Häromdagen när landslagets hälsoguru Henning Svendsen dukade upp bordet med bananer och dryck för spelarna som tränade hårt i värmen i Abu Dhabi så drog jag upp det klassiska citatet: “Det finns vettvillingar överallt“. Något Svendsen sa till Aftonbladet i samband med en träningsturnering på Cypern för tre år sedan.

Erik Hamréns handplockade kostrådgivare kom fram till mig och sa att han visste att Ekwall och jag hade drivit lite med det. Skälet till vårt skämtande var givetvis att det kändes lite väl upphetsat med ett uppslag i Bladet från Cypern och att vi hade sett alldeles för många tillfällen när inte någon hade koll på vare sig vatten eller bananer, om det nu finns vettvillingar överallt.

ANNONS

Svendsen valde nu att berätta skälet till pådraget då och det som ledde till artikeln. Det var en händelse på det svenska spelarhotellet Scandic Park under hösten 2010, då den tidigare säkerhetsansvarige Janne Hammarbäck tog en flaska vatten och märkte att plomberingen var bruten och vattnet smakade konstigt.

Polisman Hammarbäck kollade in resten av flaskorna och plomberingarna var brutna, enligt Svendsen som ihop med Hammarbäck tog undan dem och dessutom lät testa innehållet. Det visade sig att flaskornas vatten var spetsat med någon form av såpa eller tvål, och i tillräcklig mängd för att kunna leda till illamående hos spelarna.

“Jag tror inte man hade fått dispens från en kvalmatch bara för att fem, sex spelare är magsjuka”, säger Svendsen. Därför hade man tiden efter det en helt annan koll på flaskor och annat som spelarna ska sätta i sig, och även i Sverige och inte bara i andra länder. Vem eller vilka som gjort det vet man inte, men det kan ha varit ett pojkstreck som gick fel.

ANNONS

Även om det inte är Cypern-bevakning av muggar och annat i Abu Dhabi så var det tydligt att Henning Svendsen ville få fram ett budskap, att allt är inte oskyldigt och ofarligt. För även om det inte finns vettvillingar överallt så finns det tillräckligt med vettvillingar för att vara försiktig med hur man agerar.

Sedan kan jag alltid undra varför man inte berättar hela storyn direkt? Utan istället släpper den lite vid sidan om och med uppmaningen att helst inte skriva om den. Egentligen kunde jag gjort en nyhet på grejen, och borde kanske gjort det också, men valde att redogöra för hela händelseförloppet i bloggen istället.

***

Om Zlatan Ibrahimovic inte är ledig när landslaget med Pia Sundhage i spetsen är i Paris så får han se till att ta ledigt.

***

Golf eller shopping? Ja, en majoritet av spelarna drog till Dubai för att sätta fart på lönen. Så ligger också snittlönen i allsvenskan på drygt 60 000 i månaden.

ANNONS

***

Norges målvaktstränare Frode Grodås var imponerad av arbetsmoralen i den svenska presskåren när han rastade en norsk keeper vid sidan av den svenska träningen. Vet inte om det säger mest om den norska eller svenska pressen? Den förre Chelsea-keepern var oerhört vänlig och ville gärna snacka. Vi gick igenom VM 1998 och skandalen då Henning Berg och Erik Mykland var ute och drack öl under turneringen, men påstod att de bara druckit läsk.

***

Ingen Lars-Åke Lagrell. Ingen Lasse Richt. Den årliga förbundsmiddagen på vinterturnén blir inte som förr, men Niklas Bodell kommer så det lär bli en del gamla journaliststories.

***

Golfklubben Abu Dhabi Golf Club i dag igen. Bra ställe att jobba på med uppkoppling, vänlighet, skrivbord och fantastisk käk. Om jag jobbat som journalist på golftouren hade jag rullat fram efter några tävlingar. Sanslöst dessertbord som inte går att lämna orört.

ANNONS
Publicerad 2014-01-18 kl 12:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto