POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Håkan Mild ringde med RÄTT uppgifter om Blåvitts bokslut

Bloggade om Blåvitts bokslut och försäljningen av David Moberg-Karlsson under torsdagen och pekade på en undran om att vinsten från transfers inte var större. Skälet till det var att avgående Håkan Mild sade till mig att försäljningen av Tobias Hysén ingick i bokslutet för 2013 när jag ringde och ville kontrollera just det.

Aftonbladets Michael Wagner skrev om affären i går kväll och då var klubbdirektören Martin Kurzwelly tydlig om att Hysén inte ingick i bokslutet för 2013 utan kommer att hamna på 2014. I morse ringde Håkan Mild mig och poängterade att Hysén inte ingick i räkenskaperna för 2013 och enligt avgående sportchefen så hade vi missförstått varandra då han trodde jag var ute efter något annat.

Självklart tog jag för givet att Håkan Mild hade koll och tyckte att jag ställde frågorna om affären, men det är självklart att det ska vara riktiga uppgifter om klubbens affärer. De som tror något annat är fel på det, det var därför jag ringde Håkan Mild för att kolla uppgiften innan jag skrev om det hela.

Blåvitt gjorde alltså en vinst på 15 miljoner kronor på transfers och sett till att David Moberg-Karlsson var enda stora försäljningen så var det en minst sagt lönsam affär. Enligt Håkan Mild kan det bli ännu större om anfallaren får speltid i Sunderland (verkar tveksamt) och i så fall skulle den allsvenska klubben ta in långt över 20 miljoner kronor.

Det här tar inte bort att Sunderland ifrågasatt affären och gjort efterforskningar även i Sverige även om Mild säger att han inte känner till det och inte heller visste att Sunderlands sparkade sportchef Roberto De Fanti tidigare representerat Kentaro/Northern Sky som ju representerade Moberg-Karlsson i flytten.

Oavsett får man gratulera IFK Göteborg till en fantastisk försäljning som är minst sagt ovanlig i dessa tider. Se hur klubbar får släppa spelare utan att knappt få betalt och det är sällan, för att inte säga aldrig, Premier League-klubbar köper direkt från allsvenskan om det inte handlar om ungdomsspelare till deras akademier.

Man hade kostnader på 1,7 miljoner för transfers varav 0,7 miljoner gick till agentarvoden och sett till att man värvade en del spelare som Lasse Vibe och Darijan Bojanic samt förlängde kontraktet med Mattias Bjärsmyr så är det inte säkert att något av det härrör från försäljningen till Sunderland.

Publicerad 2014-02-28 kl 10:39

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto