Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Glad att inte alla följde mig som 19-åring

Visst är den nya tekniken med alla dess möjligheter till kontakt fantastisk. Ändå slår det mig då och då att jag är rätt glad att det inte fanns mobilkameror, sociala medier när jag växte upp. Varför? Ja, en hel del av det man sysslade med mår bäst av att bara finnas kvar i form av minnesfragment och inte finnas på Facebook eller i en polares mobilkamera.

Det slår mig återigen när jag ser Muamer Tankovic har ritat en penis mot Niclas Eliassons mun. Något Eliasson och många andra bland Tankovic 6000 följare både gillade och kommenterade. Omoget? Ja, självklart. Dumt? Givetvis, men alla som varit i omklädningsrum vet hur snacket är där och det lär knappast förändras inom översiktlig tid.

Vem har inte gjort omogna saker? Ja, ni finns naturligtvis men det är nog en majoritet som gjort korkade saker i tiden mellan ungdom och vuxen och som man helst förträngt i dag. Samtidigt har de flesta av oss sluppit rampljuset och därmed kunnat glida undan en eventuell smäll och läxan har varit betydligt lättare att ta.

Muamer Tankovic har spelat i Premier League, FA-cupen och gjort debut för A-landslaget. Han tjänar mer i månaden än vad de flesta svenskar drar in på ett år. Han är blott 19 år och världen ligger vid hans fötter, och den inblick vi har i Premier League gör att man inser att det måste vara nypläge i armen då och då.

Samtidigt får vi inte glömma att även om man får rösta, köpa sprit på krogen, köra bil och en hel del när man är 18 år så är det en bit till man blir vuxen, och för en del en bra bit. Muamer Tankovic har dessutom lagt den största kraften på att nå Fulham och har kämpat stenhårt för att ta sig hela vägen från Hageby IP till den engelska högstadivisionen.

Instagrambilden är varken något Fulhams ledning, landslagets ledning eller SvFF lär uppskatta. Särskilt inte SvFF o Co efter allt snack under vintern om sexism, jämställdhet och respekt för alla. Sett till att Eliasson dessutom är i landslagskläder på bilden så är det något som lär ge Tankovic ett telefonsamtal och en uppsträckning.

Naturligtvis lär sig Muamer Tankovic att inte lägga ut den typen av bilder. Eller åtminstone inte så att alla kan se dem. Fast än viktigare är väl hur fotbollen ska ta sig in i omklädningsrummen och komma åt värderingarna. Eller går det inte? Troligen är det i det närmaste ett “mission impossible” att nå killar i den åldern och förändra dem, men man får inte ge upp.

Publicerad 2014-03-11 kl 08:29

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons