Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

MFF-styrelsens totala brist på förnuft förvånar

Malmö FF:s ledning svängde i sista stund när det gällde fansens banderoll med ett budskap som måste anses helt okontroversiellt: att MFF-familjen står enad mot nazismen. Så matchen mot Hammarby fick fram de bilder som man ville efter den tragiska nazistattacken förra helgen där en känd MFF-supporter kämpar för sitt liv.

Att ändra sig är förvisso en styrka och ur det perspektivet var det för väl att MFF-ledningen klev ur sin grotta efter de massiva protesterna och tillät banderollen.

Samtidigt är det förvånande att MFF-styrelsen saknar så mycket sunt förnuft att man inte gav klartecken direkt utan först stoppade den och sedan behövde kolla eventuellt straff med SvFF.

En oerhörd besvikelse att ledningen inte är i bättre kontakt med det som är klubben och det som är staden. Hur ska man kunna få förtroende för en sådan ledning som går rakt emot det som var givet?

Det handlar om att visa civilkurage i ett sådant här läge och är det något man vill att en fotbollsklubbs ledning ska ha är det just mod att gå i bräschen och inte gömma sig. MFF är en stark symbol för Malmö, en stad som dras med de här typen av utmaningar.

Då har MFF varit en bastion och en fristad där alla har varit välkomna och där alla kan förenas under ljusblått. Naturligtvis även ur olika politiska förgreningar och åsikter men att vara emot nazism kan inte anses vara en politisk fråga.

Uefa, Fifa, FA, SvFF och många andra förbund driver mer eller mindre aktiva kampanjer mot rasism och där kan man lugnt konstatera att nazismen är något som fotbollen inte vill ha något att göra med. Likadant är det med Malmö FF.

Sorgligt bara att MFF-ledningen inte fattade det direkt utan behövde att någon påpekade det för dem. Kan tipsa MFF-ledningen om en studieresa till Forum för levande historia för att ta in vad nazismen står för och varför det är självklart att gemensamt ta ställning mot den.

Publicerad 2014-03-17 kl 09:31

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons