Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Rapport från ett förbundsmöte i svallvågorna efter Friends-turbulens

Här nedan hade jag tänkt redogöra för svaren på alla kritiska frågor från svensk fotbolls ombud till SvFF-ledningen på ett välbesökt förbundsmöte på Norra Latin. Det är väldigt snabbt gjort och tyvärr TOMT:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inte en enda fråga ställdes till SvFF-ledningen. Det innebar att de inte behövde svara på något och det är klart att det är ett svaghetstecken att ingen ställer en enda fråga. Visst, man kan tro att de anser att allt är så fruktansvärt välskött, men det tror jag inte på – utan snarare är det en rädsla för att stöta sig med de styrande.

Kanske är det så det är i den här typen av rörelser och möten men det är knappast en utvecklande och demokratisk miljö. Ett väldigt strömlinjeformat gäng män som alla hade sikte på kvällens kamratmåltid i glada vänners lag.

Sedan var Sune Hellströmer ändå rakare och tydligare än tidigare om att det väntar mer förluster för förbundet och även om Lagadère tror att det ska kunna gå att vända till vinst inom kort varnade han för att man ska vara beredd på några år till. Lustigt var också att alla pratade som att avtalet med fransmännen redan är hemma.

Karl-Erik Nilsson säger att SvFF max kan förlora 20 miljoner kronor om året, och om förlusterna blir större så hänger det på att de andra ägarna eller sponsorer måste hjälpa förbundet. Den omvalde förbundsbasen pekade på att fotbollen är viktig för arenan och därför finns det inget intresse för de andra att sätta förbundet i än mer pressat läge.

Undrar om inte Folksams hundra miljoner kronor är fem år av förluster, enligt Hellströmer så var det inga förbehåll kring pengarna och det talades om att det kunde spridas ut på fem år med 20 millar varje år. Vi får väl se hur SvFF utvecklas med Friends Arena som en kvarnsten runt halsen.

Lennart Johansson var där och han är en person som vågar och han påpekade att förbundet tidigare informerat för dåligt men att man tagit till sig av kritiken och blivit bättre med tanke på Hellströmers dragning. Den förre Uefa-basen kände inget behov av en kommission som granskade turerna, men var noga med att SvFF ska vara öppna för det om det finns oro.

Johansson tackade även medierna som gör sitt jobb och granskar och ställer obekväma frågor, men för mig är det otroligt att vi var bara tre journalister på mötet efter de senaste veckornas turbulens. Fotbollskanalen, Aftonbladet och Radiosporten var de enda som var på plats. Uselt av andra stora medier att inte följa upp det.

TT gjorde en vinkel om miljonregn över svensk fotboll via Svenska Spel på ett pressmeddelande men sanningen är att allsvenskan som ska dubbla sin omsättning fram till 2017 bara får 1,3 procents höjning via spelpengarna, enligt den ekonomikunnige bloggaren Osynliga Handen.

Vad är det som händer med journalistiken? Ja, det är naturligtvis beklämmande att det inte finns mer kraft, intresse och vilja att belysa hur en av de största folkrörelserna förvaltar sitt ansvar och sitt pund.

Apropå är det fascinerande att Karl-Erik Nilsson inte kan hantera frågor av en kritisk art. Nu påstod han att den tidigare frågestunden i veckan handlade om att jag frågat om Lagadères eventuella förluster  och det kunde ju inte han svara på…ja, han kan ta den om tomten när han ändå är i gång.

Robert Laul skildrar också bra hur Karl-Erik försöker läxa upp oss och antyda att vi är puckade och inte lyssnade på presentationen. Så sett till hur högste företrädaren hanterar kritiska frågor är det klart att de som vill vara kvar i värmen ligger lågt och bara åker med och skriker JAAA när det frågas om beslutet är enhälligt.

Publicerad 2014-03-22 kl 18:18

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons