POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Kanske tur det var MFF och inte Bayern som Blåvitt mötte

Malmö FF körde i långa stycken över IFK Göteborg och vann med 3-0. Var skeptisk till om Åge Hareide var rätt tränare att ta över efter Norling men sett till de 90 minuterna på Gamla Ullevi så var han helt rätt. Självklart har han hjälp av landslagsmässige Guillermo Molins vars energi och formtopp håller i sig.

Taktiskt sett så fick Hareide till det väl mot Mikael Stahre och långa stycken saknade Blåvitt kreativitet och det kan vara ett hot mot drömmen om ett SM-guld till Kamratgården. För när MFF kombinerade sig fram och även spelade rakt så körde ofta IFK fast och skapade inte så många farliga lägen. Däremot var MFF svåra att stå emot när de skapade lägen.

Det andra målet var ett riktigt klassmål med en delikat djupledspassning (yttersida) från Markus Rosenberg till en framstormande Molins som chippade John Alvbåge. Även om målvakten fick handen på bollen så hann inte Mattias Bjärsmyr upp den och det blev 0-2 i ett läge när Göteborg krigat sig in i matchen, och sedan dog den matchen.

I fjol var det en massa käftande mellan MFF och Blåvitt gällande brottarfotboll och inför matchen så var det snack om att MFF:arna inte kunde räkna sett till två stjärnor på tröjan – just där håller jag med 031-området – och Molins kontrade med att de skulle lära IFK Göteborg att spela fotboll. I efterhand får man konstatera att de bästa lärarna var MFF:arna.

Mattias Bjärsmyr bad om ursäkt till fansen i Aftonbladet och sköt in att det var Malmö FF man mötte och inte Bayern München. Det var nog tur att det stannade vid MFF den här kvällen för Blåvitt, för det ljusblå laget var flera storlekar större. Stahre gick rätt hårt åt sina spelare och för mig klingar det ihåligt, det är han som är ansvarig.

***

Ska börja podda och förhoppningsvis kommer premiären ut under dagen. Apple har krånglat och inte släppt igenom den snabbt nog. Kanske är det mina frågor? Nej, det ska inte vara en fara och det var kul att sitta ner med VM-domaren Jonas Eriksson och snacka om Pellegrini, drömmen om VM-final och att karriären går mot sitt slut. Några som inte kunde vänta googlade fram premiären och den finns HÄR.

***

Oerhört tråkigt med Zlatan Ibrahimovic skada när Champions League går in i ett avgörande. Hade även velat se honom göra ännu ett avtryck genom att skicka ut en engelsk storklubb, för han var rätt svag i första matchen. Samtidigt så rörde han sig rätt obehindrat och sprang när han lämnade tv-kamerorna bakom sig i helgen.

***

Att handla mat via nätet och få det hemkört. Underbart. Har saknat det sedan jag var korre i New York och vi alltid körde med “Fresh Direct”. Även om det funnits i Stockholm har jag inte kommit i gång förrän nu och det är kungligt.

***

Måns Söderqvist.

***

Precis den starten som Nanne Bergstrand och Hammarby behövde.

***

I dag ger jag mig ut i landet för att träffa poddoffer nummer 2. Även nummer 3 är bokad och det är en person som gör en Tommy Söderberg och tar med sig en medhjälpare. Har ni förslag på vilka gäster ni vill att jag ska intervjua så mejla: olof.lundh@tv4.se.

Publicerad 2014-04-08 kl 07:55

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå