Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tänk att Roar Strand är vassare än Zlatan

Lundhs blogg

Bo Lundquist, Jonas Eriksson, Pia Sundhage, Håkan Mild och Johan Mjällby. Alla har de gästat min podd och det är bara att KLICKA SIG IN HÄR OCH LYSSNA.

***

För mig är det ofattbart att Erik Hamrén gått med på att allsvenskan är i full gång när Sverige möter Danmark och Belgien. Förbundskaptenen borde inventera en del i allsvenskan men nu blir det inte av.

***

Liverpools kollaps borta mot Crystal Palace är sådant som gör att fotboll är svår att förstå men samtidigt fascinerar. Att i ledning med 3-0 tappa till 3-3 bara för att man jagade målskillnad och Brendan Rodgers gjorde offensiva byten…ja, det måste vara svårsmält.

Sedan har Liverpool gjort en otrolig säsong och når Champions League som man strävat efter länge. Basen som Rodgers byggt upp ser stark ut och med några nyckelvärvningar så kan man ta ett kliv och utmana om titeln igen.

Annons

Sedan förstår jag att det svider något djävulskt för alla som klappar för LFC, men de får hoppas att Manchester City snubblar. Känns dock otroligt om det skulle ske…eller?

***

I kväll säkrar Paris SG ligatiteln och därmed blir Zlatan Ibrahimovic ligavinnare för elfte gången karriären. Sedan han vann den första titeln med Ajax 2001-02 så har han vunnit varje säsong utom en i Ajax och den sista säsongen i Milan. Totalt två för Ajax, två för Juventus, tre för Inter, en för Barcelona, en för Milan och nu två för Paris SG.

Kollade runt om det finns någon spelare som kan hota Zlatan just i ligatitlar och hittade Roar Strand. Rosenborgs tidigare veteran nobbade utländska bud år efter år och vann till slut 16 ligatitlar i Norge varav elva i rad. Nej, jag fattar att den norska ligan inte är i klass med de stora i Europa men det går ändå inte att komma i från att 16 ligaguld och fem cupguld.

Annons

Zlatan har även han kryddat sina ligatitlar, men “bara” med två riktiga cuptitlar: holländska cupen och franska ligacupen. Fast det unika med Zlatan är just att han vunnit med alla klubbar han spelat i. Bara det att ha vunnit serie A med tre av de stora klubbarna är imponerande och det är endast sista säsongen i Milan som är en plump och då var det ett konstigt domslut kring ett mål som satte stopp.

Även om PSG är ett miljardbygge som bara ska vinna Ligue 1 så är det inte alltid så lätt att vräka in pengar och räkna med triumfer. Det tog ett år för PSG att hitta rätt och då hade också Zlatan anlänt. Då kunde man också springa i väg med titeln och till 2013-14 har man lagt på en cuptitel. Sedan slutade Champions League med ett snöpligt respass mot Chelsea och ut i kvartsfinal.

Inseratt Zlatan alltid kommer att få leva med frågan om Champions League hängande över sig om han inte vinner den. Om han blir kvar i Paris så öker inte möjligheterna. Har svårt att se att PSG ska kunna höja sig tillräckligt till nästa säsong sett till att Uefa verkar straffa dem med mindre trupp, böter och begränsningar i vad man får lägga på förstärkningar.

Annons

Känns inte heller realistiskt att tro att Zlatan byter klubb till någon som kan utmana om CL-titeln. Även om han har sina målmässigt bästa säsonger bakom sig så talar åldern (fyller 33 år i oktober) och lönen (17 miljoner euro) emot att någon skulle vilja investera vad det kostar att plocka över honom. Zlatan får väl trösta sig med att han är en vinnare i ligaspel och att Ronaldo aldrig vann Champions League.

***

Kvaltävlingar i Grandiosa SM i Fotbollskunskap i Kalmar onsdag 17:30 på Harry’s och i Lund på torsdag 18:30 på Harry´s. Alla detaljer hittar du HÄR.

***

Läste förhandsartikel inför PSG-Rennes och det talades om två “Super-Swedes” i den. Tänk att Ola Toivonen skulle få det epitetet.

***

Rätt att inte flytta cupfinalen Elfsborg-Helsingborg från Friends Arena. Måste satsa på att bygga den över tid.

Annons

***

Om jag spelat hade jag skickat in PPM-pengarna på kryss i Sunderland-West Brom. Ett resultat som innebär att bägge spelar i Premier League nästa säsong.

Publicerad 2014-05-07 13:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto