POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Skyddet av Blatters hotell säger en del om Fifa:s popularitet

ALLA 60 VM-mål som gjorts hittills har ni här. Bara att luta sig tillbaka och njuta:

***

Inför varje dags VM-matcher spelar vi in ett Bon Dia Brasil och här är det senaste:

***

Även Rio de Janeiro har svensk midsommar. Ett monumentalt ösregn i natt som lite tog udden av det chilenska festandet.

***

 

Ett kvarter från vårt hotell ligger mäktiga Copacabana Palace. Ett klassiskt, gräddvitt lyxhotell som mer påminner om ett slott och där vi käkade en lätt lunch före VM. Två små sallader, en wrap, två kaffe och tre vatten gick på drygt 1000 spänn. Ja, ni fattar.

Där bor Sepp Blatter och en hel del av Fifa-höjdarna. Rummen börjar på 6000 kronor plus 15 procent i skatt men känner jag Blatter rätt så bor inte han i de enklare inkvarteringarna. Hotellet var för övrigt fullbokat när vi var där, så det rullar in en del pengar.

Efter Brasiliens andra match försökte upprörda brassar som protesterar mot VM 2014 och Fifa att ta sig in på hotellet men polisen höll dem på avstånd. I dagsläget är Copacabana Palace välbevakat som ett fort och Sepp Blatter lämnar inte hotellet utan rejäl polisbevakning.

IMG_9208

Fifa-presidenten har bara synts till på två matcher: VM-premiären Brasilien-Kroatien och Schweiz första match mot Ecuador. Vid bägge tillfällena blev han utbuad, precis som Brasiliens president Dilma Rousseff blev vid VM-premiären.

Därför vet man inte vem som ska dela ut VM-bucklan, för ingen inom Fifa vill riskera att Blatter eller Rousseff drar på sig nya burop när de nya världsmästarna ska hyllas på Maracana-stadion 13 juli. Blir spännande att se hur Fifa löse den problematiken.

***

Har inte träffat Pelé än, han har fullt upp med uppdrag, men jag ska ta upp det här med honom.

***

Får ge den brasilianska tv:n att de tagit ritandet ett steg till.

[youtubeplay id=”tapmd9fOchw” size=”medium”]

Publicerad 2014-06-19 kl 11:57

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå