Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Klart Hamrén och Sundhage INTE ska avgå

Nej, jag är varken full, hög eller påverkad – utan bara trött efter dagligt och en del nattligt jobb i tre och en halv veckor i rad och sjukt exalterad över tidernas bästa VM i fotboll. Kolla in dagens Bom dia Brasil.

***

Missa inte videodagboken från Rio de Janeiro – dag för dag i vårt VM-camp som en dag från ax till limpa likt nedan.

[youtubeplay id=”WGxSiOSz2gc” size=”medium”]

***

ALLA målen från VM:s åtondelsfinaler, igen och igen och igen.

***

Briljant reportage av Johan Tarland och Patrick Ekwall om svensken som lär ut fotboll och en del om livet i en favela i Rio. SE DET HÄR.

***

Naivt? Korkat? Klumpigt? Obetänksamt? Ja, det finns naturligtvis många ord att välja mellan när det gäller att Erik Hamrén och Pia Sundhage blev utsatta för en kupp av SDU. De blev plåtade ihop med dem och kollade inte noga vad som gällde och det är givetvis dumt.

Ändå måste man väga in att det är valår och SDU kuppar för fullt och ljuger om att de ska ha coachat laget. Det fattar väl alla att Sveriges förbundskaptener inte medvetet skulle coacha ett SDU-lag. De ställde upp på bild med ett gäng varav en del har Sverige-tröjor på sig.

Hur ofta tror ni inte det händer? Har själv sett hur Hamrén ställt upp på mängder av bilder med ungdomar, äldre och det vore väl för trist om han skulle behöva dubbelkolla allt som skedde. Han kan ju knappast avkräva alla svar på plats innan han ställer upp på en bild?

Så jag blir minst sagt överraskad när jag ser att Tony Ernst – som vanligtvis själv brukar be om tid att tänka igenom något innan han reagerar – kräver att de ska avgå. Hallå? Kan vi få lite sans och balans i debatten. Är det inte just Ernst som brukar såga alla som går hårt åt fans utan att de har hela bilden?

Har aldrig hört Tony Ernst kräva Pia Sundhages avgång för att hon är kommunist och den -ismen har en del på sitt samvete. Eller är vänsterextremism mer okej än högerextremsism? För egen del ogillar jag bägge formerna, och all form av extremism därför att den ofta spårar ur.

Tog själv upp just kommunismen med Pia Sundhage i min podd, men hon duckade och ville inte alls se det som att kommunismen krävt lika många offer som nazismen. Politik och sport hör ihop, vare sig man vill eller ej, och tyvärr är fotbollens företrädare alldeles för passiva i de här frågorna.

Varken Zlatan Ibrahimovic, Erik Hamrén eller Pia Sundhage röstade i EU-valet och de två förstnämnda var inte ens intresserade av det hela. Pia förklarade det med att hon valt att stå utanför EU och därför inte röstade. Okej, det får man kanske köpa, men det är ingen tvekan om var hon står politiskt och det är långt från SDU.

Naturligtvis leder detta till självrannsakan hos SvFF och där måste man tydligt ta avstånd, vilket man gjort efter det här, och där man har en roll att spela när det handlar om mångfald och att alla är välkomna. Däremot är det svårt att kräva att ett förbund som rymmer folk med så många olika inriktningar kan vara tydligare än att ta avstånd från SDU och annan extremism.

Är det någon man kan vara förbannad på så är det SDU som inte bara utnyttjar Hamrén och Sundhage utan dessutom ljuger om coachning. Partiet kidnappar svensk fotbolls främsta ledare för sina egna politiska budskap och det är för jävligt gjort.

Värsta är att det bara leder till att Sundhage, Hamrén o Co blir försiktigare och det blir inte bättre när folk utan att tänka efter vräker på med att de ska avgå för en bild. Nej, det är varken rimligt eller rätt, utan i sådana här lägen måste man tänka efter först och reagera sedan.

Publicerad 2014-07-02 kl 16:04

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons