Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

En landslagtrupp som andas framtid

Sverige möter Montenegro 15 november i EM-kvalets fortsättning. En svintuff match i Podgorica på en nationalarena från 1945 som tar 17 000 åskådare i det som kanske är hemmalagets sista chans att haka på i striden om en plats i EM 2016 och så här såg det ut från den engelska klacken när Montenegro nätade.

[youtubeplay id=”anzFDzIP9Go” size=”medium”]

Erik Hamrén öppnade dammluckorna…ja, nästan i varje fall när han presenterade EM-kvaltruppen. Förbundskaptenen fick in Branimir Hrgota, Nabil Bahoui, Emil Forsberg, John Guidetti och Isaac Kiese Thelin i truppen. Lite ironiskt att när Hamrén kunde testa spelare, i vårens landskamper mot Danmark och Belgien låg han lägre än lågt men annat nu.

Ända andas truppen framtid och det är givet att U21-landslagets framgångar visat att där finns spelare som kan vara med. Lägg till att trion Hrgota, Bahoui och Forsberg inte gjort bort sig när de väl fått vara med i landslaget och därmed stärkt möjligheterna även för andra spelare. Hamrén har varit lite tvungen att gå den vägen och det verkar ha gett mersmak.

Självklart finns det förklaringar i skador där Zlatan Ibrahimovic är osäker och Ola Toivonen är borta. Tobias Hysén har fallit i från trots mål i Kina. Johan Elmander hade bättre koll än förbundskaptenen och avstod från att vara med, och det är förståeligt sett till den tuffa höst han haft och hur det sett ut på planen. Därför fanns det naturligtvis luckor.

Dessutom tryckte förbundskaptenen in Marcus Berg efter en kvart i Panathinaikos cupmatch häromveckan. Förhoppningen är att Berg ska få speltid innan landslaget samlas i tid till Fotbollsgalan nästa måndag. Likadant är det med Zlatan som enligt Le Parisien är aktuell för spel mot både APOEL och Marseille, men andra medier tror inte på spel.

Förbundskapten Hamrén vill inte svara på frågor om vad det är för skada på Zlatan men sade att man hade mer information i dag än vad man hade vid förra samlingen. Då trodde man på spel för Zlatan i den andra matchen men nu har det gått sex veckor sedan landslagets lagkapten senast spelade match och det finns ett frågetecken för formen när han är tillbaka.

Likadan tystnad är det kring Rasmus Elm som inte tränar med laget och senast jag hörde så hade han varit hemma och vänt ett tag i Kalmar. Mittfältaren har kontakt med förbundskaptenen men det verkar som om en comeback ligger långt fram i tiden. Knappast på denna sidan jul och redan i augusti undrade jag om vi inte sett det sista av honom i landslaget.

Här nedan är truppen som åker till Montenegro och sedan väntar en träningsmatch mot Frankrike i Marseille 18 november där en del av de oprövade spelarna kan få möjligheten till spel. Samtidigt har Hamrén visat att han satsar en del ungt i de främre linjerna i EM-kvalet och det lär bli aktuellt även framöver:

Målvakter: Andreas Isaksson, Kristoffer Nordfeldt, Johan Dahlin.

Backar: Mikael Antonsson, Pierre Bengtsson, Andreas Granqvist, Mikael Lustig, Martin Olsson.

Mittfältare/forwards: Nabil Bahoui, Marcus Berg, Jimmy Durmaz, Albin Ekdal, Emil Forsberg, Branimir Hrgota, John Guidetti, Zlatan Ibrahimovic, Alexander Kacaniklic, Isaac Kiese Thelin, Kim Källström, Sebastian Larsson, Pontus Wernbloom, Erkan Zengin.

Dessutom ska Hamrén komplettera truppen med två mittbackar efter Europa-spelet. De som är aktuella lär vara följande kvartett som kan spela i Europa League och Champions League: Pontus Jansson, Erik Johansson, Filip Helander, Per Nilsson. WBA:s Jonas Olsson är inte bara petad, han är även hälseneskadad. Jag hade valt Jansson och antingen Johansson eller Helander.

Finns det några spelare som saknas? Alexander Farnerud, Oscar Wendt och Niklas Hult hade alla kunnat fylla roller och det vi såg av Farnerud i fjol och hittills i Torino är väldigt bra och det är något överraskande att Hamrén aldrig riktigt kollat in honom. Då menar jag att Hamrén inte plockat hem honom till landslaget för att testa honom, särskilt efter att man skiftat spelsystem.

Här är en trolig startelva mot Montenegro med Zlatan: Isaksson – Lustig, Granqvist, Antonsson, Olsson – Ekdal, Källström, Durmaz – Bahoui, Ibrahimovic, Zengin.

Här är en startelva mot Montenegro utan Zlatan: Isaksson – Lustig, Granqvist, Antonsson, Olsson – Ekdal, Källström, Durmaz – Bahoui, Kiese Thelin, Zengin.

 

Publicerad 2014-11-03 kl 17:28

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons