Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Går inte att ducka John Guidetti

Denna vecka är Nordin Gerzic aktuell i podden. Mittfältaren hjälpte Örebro SK till succé i den allsvenska comebacken 2014 men tillhör återigen IFK Göteborg från och med 1 december men har inte hört av sportchefen Mats Gren. I podden så är Gerzic öppen om reaktionerna efter han avslöjade sitt spelmissbruk och tackar fotbollen för att han inte är kriminell.

Nordin Gerzic talar om sin kärlek till allsvenskan, att han ångrar att han följde med landslaget till Sydafrika 2010, varför han gick till IFK Göteborg trots att han sagt att han aldrig skulle göra det och att han spelat pengar på sina egna matcher men alltid på seger. Ni hittar podden HÄR: eller via acast:  eller via itunes

***

Vill ni skratta? Kolla då in när kollega Ekwall fullständigt tappar fattningen efter en pungspark i den franska ligan i gårdagens Fotbollskanalen Europa:

Hela programmet hittar ni via denna länk.

***

Mikael Stahre fick sparken från IFK Göteborg och här är en krönika i ämnet. Klassiskt att Stahre kör en “Lennartsson” och har presskonferens på O’Leary’s.

***

Landskrona Bois åkte ur Superettan. Frågan är om klubben kan resa sig igen? Jag tvivlar. Mest för att det knappast verkar vara som förr, där Bois var en viktig del av staden och det i dag är något som inte berör lika många. Landskrona som stad har också haft några tuffa år och det kanske inte finns kraft nog för att klubben ska kunna resa sig.

Sportchefen Patrik Johansson sparkade Jörgen Pettersson ihop med styrelsen, men det var naturligtvis fel av klubben att låta “Pude” vara både sportchef och tränare och han har aldrig riktigt lyckats som huvudtränare. Möjligen att det var en budgetlösning men det blev en dyr sådan för klubben som får börja om i division 1.

Tror att det finns skäl att fråga om klubben överlever ekonomiskt. Sedan måste det svida extra att Ängelholms FF antagligen mister sin elitlicens och därmed flyttas ner, och att det därmed är en slags ekonomisk dopning som bidragit till att Landskrona inte fick en möjlighet till kval. Samtidigt har Bois fallit på egna grepp och många års visionslöst ledarskap.

Lider med ordföranden Gabriel Munck som tog över klubben när Kenneth Håkansson lämnade efter många år och där den tilltänkte kandidaten Tommy Larsson hoppade av med kort varsel. Munck klev på ett Titanic som knappast gick att styra om i tid för isberget utan snarare slutade det illa för både klubben och honom.

***

Ur askan i elden…Red Bull vill köpa Leeds United.

***

Måndag eftermiddag presenterar Erik Hamrén truppen till EM-kvalet mot Montenegro 15 november och träningsmatchen mot Frankrike 18 november. Förbundskaptenen har en del skador att brottas med: Zlatan Ibrahimovic, Ola Toivonen och Jonas Olsson. Även Marcus Berg är precis tillbaka och Jimmy Durmaz har spelat rätt sparsamt.

Frågan är hur han bemannar det svenska anfallet? Senast var det Zlatan I, Ola T, Branimir H och Johan E. De två sistnämnda lirar en del och Hrgota gör mål i Europa League och Elmander gör inte alls. Tobias Hysén var stekt senast men är uppe i 19 mål och har gjort mål de två senaste omgångarna i den kinesiska ligan.

Ni ser presskonferensen här med start 14:00.

John Guidetti har onekligen gjort ett rejält avtryck i Celtic efter att ha tagit det korrekta beslutet att kliva ner från Premier League-nivå. Nio mål på nio matcher är bra och även om man vill sänka den skotska ligan så kan han knappast göra mer än att stå för mål. Om Guidetti inte skulle få plats nu när lagkamraten Mikael Lustig är given så lär förbundskaptenen få en del frågor.

Redan i samband med mötet med Liechtenstein var det många som blev förvånade över satsningen på Johan Elmander från start och där Branimir Hrgota fick börja på bänken. Nu väntar en svår bortmatch och Toivonen är nog borta och Zlatan är osäker efter hälskadan. Att i det här läget inte satsa på en 22-åring som under ett år i Feyenoord visat klass och sedan jobbat sig tillbaka och direkt slagit igenom i Celtic vore minst sagt underligt.

Det hade dessutom gett ännu mer bränsle till känslan att det finns något kring Guidetti som gör att man inte vill satsa på honom i A-landslaget, Något man stört sig på. Det går inte att runda lagkaptenen Zlatans passningar om anfallaren och då senast i maj i år och där han ifrågasatte hur många matcher han spelat.

Vi snackade landslaget och John Guidetti i Fergie Time som ni hittar genom att trycka på länken.

Här är den trupp som Erik Hamrén borde ta ut:

Målvakter: Andreas Isaksson, Kristoffer Nordfeldt, Johan Dahlin. Backar: Mikael Antonsson, Martin Olsson, Oscar Wendt, Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Filip Helander, Pontus Jansson. Mittfältare/forwards: Nabil Bahoui, Jimmy Durmaz, Albin Ekdal, Alexander Farnerud, Emil Forsberg, John Guidetti, Branimir Hrgota, Tobias Hysén, Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström, Sebastian Larsson, Pontus Wernbloom, Erkan Zengin.

Här är den trupp som jag tror Erik Hamrén tar ut:

Målvakter: Andreas Isaksson, Kristoffer Nordfeldt, Johan Dahlin. Backar: Mikael Antonsson, Pierre Bengtsson, Martin Olsson, Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Per Nilsson, Pontus Jansson. Mittfältare/forwards: Nabil Bahoui, Jimmy Durmaz, Albin Ekdal, Johan Elmander, Emil Forsberg, Branimir Hrgota, Niklas Hult, Tobias Hysén, Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström, Sebastian Larsson, Pontus Wernbloom, Erkan Zengin.

Publicerad 2014-11-03 kl 12:33

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons