Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

HIF, utlandet, annan allsvensk klubb - vad blir det för Henrik Larsson?

Landslaget samlas i Stockholm i dag och Erik Hamrén måste ha varit nöjd av att ha sett Zlatan Ibrahimovic på en fotbollsplan för första gången sedan matchen mot Lyon i slutet på september. Även om han inte är hundra och fortfarande verkar plågas av den onda hälsenan så finns det hopp om spel på lördag.

Allt om Zlatans framfart och den hetaste fotbollen i Europa finns i söndagens Fotbollskanalen Europa:

Förbundskapten Hamrén tappade i helgen en av pjäserna i startelvan när Martin Olsson lämnade återbud och Oscar Wendt blev inkallad. Talar väl för följande startelva: Isaksson – Lustig, Granqvist, Antonsson, Bengtsson – Larsson, Källström, Ekdal – Durmaz, Ibrahimovic, Zengin.

Både Bahoui och Forsberg finns som jokrar och då petas Larsson, eller? Visst problem att Jimmy Durmaz spelat så lite för Olympiakos och även haft lite skadekänningar. Åtminstone angenäma problem för Hamrén, men det jag sett av Alexander Farnerud i Torino gör mig förvånad att han inte ens platsar i en landslagstrupp.

Kul med Pontus Jansson och Filip Helander som gjort sig förtjänt av att vara med landslaget på riktigt och det är även spännande att John Guidetti och Isaac Kiese Thelin är med landslaget. Nedan är vad som gäller fram till EM-kvalet på lördag innan det är dags att omgruppera till Marseille för en träningsmatch mot EM-arrangören Frankrike.

Preliminary schedule 10-19 November

November 10

 • 13.15 – Press conference with Erik Hamrén, Scandic Park
 • 15.10-15.30 – Mixed zone, Scandic Park, available players: Filip Helander, Pontus Jansson, John Guidetti, Isaac Kiese Thelin
 • 15.45-16.45 – Training session, Stockholm Stadion

November 11

 • 11.10-11.30 – Mixed zone, Stockholm Stadion, available players: Andreas Isaksson, Andreas Granqvist, Oscar Wendt, Albin Ekdal, Jimmy Durmaz
 • 11.30-13.00 – Training session, Stockholm Stadion

November 12

 • 11.10-11.30 – Mixed zone, Stockholm Stadion
 • 11.30-13.00 – Training session, Stockholm Stadion, first 15 min open for media

November 13

 • 11.10-11.30 – Mixed zone, Stockholm Stadion
 • 11.30-13.00 – Training session, Stockholm Stadion, first 15 min open for media
 • Departure for Podgorica, Hotel Podgorica, Montenegro

November 14

 • 11.30-13.00 -Training session, Gradski Stadium, Podgorica, first 15 min open for media
 • 13.00 (approximately) – Press conference with Erik Hamrén and selected player, Gradski Stadium

November 15

 • 20.45 – Euro qualifier Montenegro-Sweden, Gradski Stadium, Podgorica

***

Träffade Henrik Larsson för podden i tisdags och följande citat säger väl en del om innehållet: “Olof, nu har du fått tillräckligt med quotes att göra rubriker på”. Sedan får givetvis ni bedöma om det är bra nog eller inte, men det är en dryg timmes samtal om allt från den svåra tiden som spelare i HIF till dagens succé i Falkenberg.

Veckans poddgäst är alltså Larsson. Den förre storspelaren kan ibland vara svårsnackad men här var det annat och han snackade om den iskalla tiden efter Landskrona, hur han förändrats och vilka tränare han tagit efter, även om han blev lite irriterad när jag frågade om en del gamla skrönor från hans HIF-tid som spelare, och som inte var skrönor till full, och ni hittar podden HÄR: eller via acast:  eller via itunes.

I dag ska det komma besked om Henrik Larssons framtid i Falkenbergs FF. Efter poddinspelningen var min klara känsla att han går vidare och under söndagen fick jag uppgifter om att han skulle lämna och att FFF var intresserat av Ängelholms “Jocke” Persson, som ju var aktuell redan i fjol, och att Larsson kunde gå till HIF för att hjälpa Roar Hansen, eller ersätta honom.

Dock var Ängelholm och Falkenberg inte alls på banan kring vare sig Persson eller Larsson, men i dag ska FFF gå ut med besked och om man fått ett “ja” av Larsson hade man väl blåst på direkt, eller? Det är inga bekräftade uppgifter och så är det i dessa silly season-tider att då är luften fylld av uppgifter och klubbar skickar ibland ut inofficiella trevare för att känna om det ens är aktuellt.

Med tanke på Larssons svar i podden om förvåningen att HIF inte talat med honom hade det varit en skräll om han gick tillbaka till sonen Jordan Larssons klubb, men i fotboll går det aldrig att bli förvånad. Oavsett, så ska det bli spännande att se var Larsson tar vägen och han hymlar inte om att han hela tiden varit ärlig mot Falkenbergs FF om att klubben bara är ett steg på stegen uppåt.

Redan i somras var Henrik Larsson nära att ta jobbet i Celtic efter att klubbens ledning tagit sig till Sverige. Då träffade Larsson dem och funderade och var ärlig mot Falkenberg att han gjorde det, och som Larsson konstaterade: om man vill komma loss från ett kontrakt så finns det alltid en lösning. Den gången stannade han, hur blir det nu?

***

Fotbollsgalan i kväll och det är fullt pådrag på fotbollskanalen.se från 16:30 med sändning från Röda Mattan till 22:10 då det är Zlatans presskonferens efter att ha fått Guldbollen. För ingen annan kan få den med trovärdighet, och det är den nionde Guldbollen som han plockar hem. I Fergie Time snackade vi om galan och vad det egentligen som borde prisas:

Ber om ursäkt för att vi missade att Ljungbys målmaskin Rade Prica gjort två mål och de finns här nedan:

[youtubeplay id=”mjux_pSLCdM” size=”small”]

***

Undrar om Lars Lagerbäck som förbundskapten hade uppskattat om Tommy Svensson eller Tommy Söderberg gång på gång gick ut och lyfte Roland Nilsson som redo att bli förbundskapten? Uppenbart att Henrik Larsson imponerat på Lagerbäck, men FFF-tränaren är inte intresserad av att redan lämna livet som klubbtränare.

Publicerad 2014-11-10 kl 08:06

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons