Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Schwarz har onekligen en poäng

Lundhs blogg

Stefan Schwarz dök upp på den svenska träningen. Den gamle hårdingen hälsar på en gammal spelarkollega från Portugal som jobbar i Abu Dhabi och hade naturligtvis koll på att Sverige var på plats. Efter att Patrick Ekwall piskat i gång honom om målet han drog in på frispark just här på den första svenska vinterturnén 1990 så snackade jag och “Schwarre” landslaget.

Bronshjälten är mer försiktig än en del gamla landslagskollegor i kritiken mot SvFF och landslaget och pekar på en viktig grej. “Alltid intresserad att utveckla svensk fotboll, men vi har Hamrén och annat folk som har kompetens. Kan inte vara för mycket folk heller.” Så är det givetvis och man får inte glömma att Lasse Eriksson, Marcus Allbäck och Roland Nilsson på olika sätt finns där.

Om man likt Tommy Söderbergs tanke ska sätta upp ett sportsligt råd med gamla storspelare är väl en sak, men det handlar nog att reformera från topp till botten den dag förbundets fotbollschef Lasse Richt väljer att sluta, eller att någon bestämmer att vi gör om det här och att Richt då inte längre är en del av framtiden.

ANNONS

Däremot är Schwarz inne på att man måste kunna diskutera fotbollen och att det måste få finnas åsikter. Där är svensk fotboll för dålig på att klara av en debatt. Ofta slutar det just som på en Idrottsgala häromåret där Erik Hamrén och Patrik Andersson efter en middag med några glas vin diskuterar vad den ene sagt i media och vad som är lämpligt att säga.

***

Ser ut att bli följande elva mot Elfenbenskusten: Johnsson – Krafth, Johansson, Karlsson, Augustinsson – Rohdén, Lewicki, Mårtensson – Elmander, Kiese-Thelin, Bahoui

***

Ingen snöstorm i Abu Dhabi, men ändå lite kylslaget. Knappt att man kan gå i skjorta.

***

Ballon d’Or har verkligen tappat sedan France Football gick ihop med Fifa men det mest slående för mig är att Cristiano Ronaldo och Lionel Messi inte röstar på varandra. Det är så löjligt, även om de är vinnarskallar och inte vill rösta på på en rival. Trams. Manuel Neuer? Han får inte rösta, då han inte är kapten.

ANNONS

Fick mycket uppmärksamhet att David Luiz kom med i världslaget och även om Fifa gör mycket fel så är det spelarfacket, Fifpro, som låtit sina medlemmar rösta och där deltog 23 000 världen över och de fick in brassen i världslaget.

Roy Hodgson hade Javier Mascherano som etta…ja, herregud, även om jag gillar Roy. Att Erik Hamrén har Zlatan som etta är inte heller hundra, för han är inte världsetta, och kan inte ens vara det i den svenska förbundskaptenens ögon. Om man ska rösta på världsettan så ska man väl rösta på världsettan, och inte av taktiska skäl för att få honom på gott humör.

***

En fulladdad första dag i fotbollsfabriken och HÄR HITTAR NI ALLT från Abu Dhabi.

***

Kan inte Hasan Cetinkaya låta Robin Quaison själv uttala sig om läget kring Håkan Ericsson, Erik Hamrén och Marcus Allbäck? Palermo-spelaren är myndig.

ANNONS
Publicerad 2015-01-13 07:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto