Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Unga talanger borde lyssna på Bärkroth

Under B-landslagets träningar i Abu Dhabi gick det nästan att ta på Nicklas Bärkroths glädje över att vara med Erik Hamréns manskap. Något ofrivilligt fick han 2007 stämpeln som en supertalang efter att ha debuterat i allsvenskan för IFK Göteborg som 15-åring, men det tog några år innan han fick ordning på karriären och kanske inte på det sätt som många trodde.

Gjorde en podd med honom under landslagslägret – den hittar ni via Fotbollskanalen.se eller via iTunes eller via Acast eller via Youtube – och det är tydligt att Bärkroth inte bara gått på några nitar genom åren utan att han även dragit lärdomar. Självklart är alla människor unika, men det kan vara nyttigt att som ung talang lyssna igenom podden.

ANNONS

Bara känslan av att andra blåser förbi honom i utveckling som Bärkroth ger uttryck för och att han funderade på att lägga av med fotbollen. Som tur var höll han ut och även om det aldrig blev någon succé i Blåvitt så har han krigat sig tillbaka via gästspel i Brommapojkarna och Portugal och till slut genom en flytt till BP som var vad han behövde.

Hur många reder att i tid ta steget ner från en ombonad tillvaro på Kamratgården till Grimsta IP? Nog alldeles för få men Bärkroth visade att han fixade och det och efter landslagsdebuten med assist mot Elfenbenskusten gick det tyngre när han fick starta i andra matchen mot Finland. Samtidigt vet han att det går upp och ner, och jag kommer följa honom i IFK Norrköping i vår.

Podden ”Lundh” är nu uppe i 37 avsnitt och den går alltid att finna via Fotbollskanalen.se eller via iTunes, Acast, Youtube. Naturligtvis går det lätt att googla fram den och den finns även på podcaster och andra typer av plattformar för poddar. Under tisdagen spelar jag in nästa veckas avsnitt med en gammal hjälte.

ANNONS

***

Apropå unga talanger så pratade vi om Martin Ödegaard som lämnat Strömsgodset för Real Madrid i Fergie Time.

I Fotbollskanalen Europa tillhörde Lyon-PZG, Atletico-krossen, Livingston-sparken, Parma-kaoset, Harry Kane och Tottenham våra ämnen.

***

Över 35 000 sålda biljetter. Till Svenska Cupen. AIK-Hammarby blir något extra i början av mars.

***

Hur illa är det med Zlatans häl? Börjar undra om det inte är NHL-stuk i mörkandet av problemen med den. För även om han var betydligt starkare i seriefinalen mot Lyon så har han haft svårt att vara lika dominant som innan han fick skadan. För er som minns så spelade Zlatan på sprutor i höstmötet med Lyon och var därefter borta i nästan två månader.

Han missade ett par landskamper och gjorde ett inhopp mot Marseille innan han fick vila några veckor till. Och på sistone har vi sett matcher där Zlatan varit uppenbart ur slag. Insatsen i seriefinalen mot Lyon i söndags lovade dock mer, där han förutom att skicka in straffen till 1-1 även stod för ett par starka nickar och frispelade Cavani och var stark.

ANNONS

Samtidigt har vi högre krav på franska ligans bäst betalde spelare – och framför allt lär han ha det själv – och Zlatan har skämt bort PSG-fansen under två starka säsonger där han vunnit skytteligan och tagit klubben till två raka ligatitlar. Den svenska landslagskaptenen har burit Paris under några säsonger och nu är det något som inte riktigt stämmer.

Zlatan har efter jul bara gjort två straffmål i ligan, innan dess satte han två spelmål mot Nantes 6 december. I den franska ligacupen bröstade han in ett mål mot St Etienne och i cupen skickade han in ett mål mot Montpellier. Så under 2015 har han stått för två straffmål i ligan och två cupmål och är långt från tempot under sina första två säsonger i PSG.

Det är naturligtvis komplext, för det är uppenbart att klubblaget sliter med spelet även om man når resultat och det kan vara både skadan och att åldern faktiskt tar ut sin rätt och börjar märkas. Att som 33-åring vara så vass framför målet trotsar en del naturlagar för anfallare, men det är nog snarare att han är påverkad av både klubblagets spel och hälproblemen.

ANNONS

Samtidigt står hela Paris SG:s säsong och väger och under några veckor lär mycket avgöras. Först är det cupmatch i franska cupen i veckan, åttondelsfinal hemma mot Nantes, och att ta en inhemsk trippel skulle väga upp en del om man man åkte ut mot Chelsea i Champions Leagues åttondelsfinal som väntar om en vecka.

Kampen om ligatiteln är inte avgjord men det är givet att Lyon har en fördel av lättare restprogram och att man slipper att slita på spelarmaterialet i cupsammanhang. För när Paris SG knappt hinner vila mellan matcherna, och även om man har en bredare trupp, så kan det blir för mycket för Qatars firmaklubb att haka på. Särskilt om inte Zlatan är i stöten, om han inte växlar upp.

***

Alltid gillat Ulf Lundells dagboksliknande böcker, och hans blogg Badgers Drift är underhållande. Det är något med gnällande som jag uppskattar, det är lite som Ulf Stenbergs Sport & Spel i G-P. Jag håller verkligen inte med om allt, men uppskattar att få något som inte bara passerar ner utan motstånd som processad mat.

ANNONS

***

 

Publicerad 2015-02-09 kl 10:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto