Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Goliat…eller Zlatan sänkte Bastia

Lundhs blogg

En titel ordnad, tre kvar för Paris SG att försöka plocka hem i vår. Ligacupfinalen blev en rätt enkel transport för huvudstadens lag inför närmare 80 000 åskådare på Stade de France. I takt med att matchen var avgjord så hördes och syntes PSG-fansen mer och mer men det var Bastia som satte ljud och färg på finalen.

Den franska nationalarenan levde onekligen upp när Bastias närmare 30 000 fans tog sig in på läktarna några timmar före avspark, och sångerna, ramsorna och det blåa var en krydda. Det ska sägas att de blåklädda fansen aldrig riktigt gav upp, trots att matchen rann i väg och aldrig blev den kamp mellan David och Goliat som många hoppades på.

Goliat…eller rättare sagt Zlatan Ibrahimovic visade vägen när han drog in en straff till 1-0, och då hade Sébastien Squillaci dessutom fått rött kort för att ha sänkt Lavezzi i straffområdet. Efter det dog matchen en aning, men Zlatan var inte färdig utan tog vara på ett halvrensat inlägg och sköt 2-0 innan det var paus.

Annons

Korsika-laget hade därefter en rejäl uppförsbacke, men man hade annars inlett matchen på ett sätt som signalerade att man inte hade någon respekt utan snarare såg en möjlighet att ta klubbens andra titel, den första sedan 1981. Nu blev det aldrig ens nära. Okej för att man hade några reduceringsmöjligheter efter pausen, men när inbytte Cavani med en enkel huvudrörelse styrde in 3-0 på nick så var det lilla ö-laget utslaget.

Tätt före slutsignalen så hittade Zlatan återigen Cavani som enkelt kunde rulla in 4-0 i friläge. Även om det var en del firande från PSG-spelarna vilade det en känsla av att det här bara vara ett steg på vägen. Fortfarande väntar det många stora uppgifter, inte minst CL-kvartsfinalen hemma mot FC Barcelona i veckan. Sedan är det ligakampen som gäller.

Den närmaste tiden får Laurent Blanc klara sig utan Zlatan Ibrahimovic. PSG:s anfallare är sedan tidigare avstängd i första matchen mot Barcelona, och är numera avstängd i fyra ligamatcher och närmast är det match borta mot Nice på lördag. Det inhemska ligaspelet ska man hantera, Cavani visade prov på att han kan hitta rätt här.

Annons

PSG får det tufft mot Barcelona oavsett om man disponerar alla spelare eller inte, men det är klart att Sevilla visade i den spanska ligan via 2-2 att det går att skaka den katalanska klubben.Om PSG räcker återstår att se, men det var svårt att se klubben passera Chelsea och det fixade man.Till returen i Barcelona får man tillbaka Zlatan, och Chelsea ordnade man utan honom och med en man mindre.

Rätt fascinerande med fotboll att i januari hängde krisrubrikerna tunga kring både Paris SG och framför allt tränaren Laurent Blanc. Det hette att han tappat omklädningsrummet, stjärnorna Lavezzi och Cavani hade uteblivit från träningslägret efter jul och det var få som trodde man skulle kunna vara med på flera fronter.

I dag är läget onekligen annorlunda med en titel vunnen och man leder ligan, även om Lyon kan gå upp i topp i och med att PSG:s match mot Metz är uppskjuten för helgens finalspel, och i franska cupen väntar Auxerre i en final i slutet av maj. Tre inhemska titlar är definitivt både möjligt och troligt och också det ägarna från Qatar vill se som ett krav.

Annons

Ska man dessutom vara rättvis mot övriga konkurrenter i Ligue 1 så ska Paris SG vinna rubbet om man ser till vad man har för budget. Allt är rejält mycket större kring PSG. Samtidigt är det väl tur att pengar inte alltid avgör matcherna även om det brukar väga över långsiktigt. Om Blanc ordnar det så borde han ha förlängt sin tillvaro som PSG-tränare.

Att åka ut mot FC Barcelona är knappast ett fiasko, men det är naturligtvis inte omöjligt att överleva det. Att Paris kan skaka Barcelona såg vi i höstas och även för två år sedan. För Paris SG kommer det dessutom fler möjligheter, men om det blir så för Blanc, Zlatan och en del andra som vill i väg är en annan sak, och då gäller det att ta möjligheterna när de passerar.

Publicerad 2015-04-12 07:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto