POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

En ruggig frossa i Zlatan-mål

Semifinaler i Europa League och vi kör SUPERLIVE torsdag kväll. Drar i gång 20:30 på fotbollskanalen.se och det handlar om Sevilla-Fiorentina och Napoli-Dnipro som första vända och det är svårt att inte se hemmalagen som favoriter att nå hela vägen till finalen i Warzsawa. För övrigt en final som Friends Arena sökte men inte fick.

***

Apropå Zlatan Ibrahimovic så kan man hoppa till över att just France Football skriver att Paris SG:s qatariska ägare inte är helt nöjda med svenskens utbrott efter matchen mot Bordeaux som gav politiska efterverkningar. Qatar har just investerat i fransk fotboll just av politiska skäl och alla känsligheter kring relationerna med Frankrike är jobbiga.

Då dyker uppgifterna om Milan upp, och kan inte riktigt förstå att han funderar på Italien igen och framför allt inte på en klubb som inte ens spelar i Europa nästa säsong. I serie A har han vunnit allt som går att vinna och skulle det vara någon klubb där vore det Juventus som har en möjlighet att göra sig gällande i Champions League.

Annars är det väl Premier League som borde locka om han nu får en påse pengar som tack och hej av PSG. Då borde Mino Raiola kunna hitta ett gångbart alternativ som kan skjuta till tillräckligt med pengar. Fast vill Zlatan spela i en klubb som inte är med i Champions League? Om inte så återstår bara Chelsea, Manchester City, Arsenal och troligen Manchester United och de två sistnämnda tror jag inte alls på.

USA och MLS är givetvis på gång och LA Galaxy har, enligt mina uppgifter, aviserat att man kan betala både bra och det länge för att Zlatan ska spela för klubben. Sedan är det en fråga om tajming och Zlatan fyller 34 i höst och har väl några år kvar i Europa men det är klart att när åren går så faller attraktiviteten för MLS när det handlar om att värva.

Har hela tiden trott att PSG skulle behålla Zlatan det sista året på kontraktet och att han skulle stanna med tanke på att få kan ta över hans lön och dessutom ge en tillräcklig sportslig utmaning på hög nivå. Dessutom har EM 2016 i Frankrike funnits där som en sista möjlig kröning med landslaget. Tror fortfarande på PSG-alternativet men France Footballs uppgifter gör att jag oddsen för en flytt sjunker.

***

Dags för SvenskaFans att dela ut Guldskölden och här kan ni nominera er favorit bland sportjournalister.

***

Zlatan Ibrahimovic har onekligen stått för en del mål och det är häftigt att fotbollskanalen.se samlat målen säsong för säsong från 2004 då han flyttade till serie A och Juventus. Bara att frossa.

 

Åren i Inter:

 

Säsongen i FC Barcelona:

 

Tillbaka i serie A, och nu Milan:

 

Paris SG värvade Zlatan och nya mål i Ligue 1:

 

Publicerad 2015-05-07 kl 16:24

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto