POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Jag är tydligen en skvallerkärring

Olivia Schough är gäst i veckans podd, som är nummer 79 sedan starten, och landslagsstjärnan ger sin syn på allt från hennes lyft under 2015 i både Eskilstuna United och landslaget till Kosovare Asllanis utspel 2014 som var riktat mot henne. Det sistnämnda gav eko i Sportbladet.

Just frågan till Schough om Asllani fick signaturen “biggtl” att skriva på Instagram att jag ställer spelare mot spelare och förstör för svensk fotboll och avsluta med “fy fan”. Sedan kalla han mig en skvallerkärring… Så får man naturligtvis tycka, men den eventuella konflikten försvinner knappast för att Olivia Schough får en fråga om den.

Naturligtvis är det upp till spelaren att svara vad den vill men det går inte att göra en intervju av längre sort och inte ställa den frågan för att det riskerar något. Det uppdraget må Svenska Fotbollsförbundets egen podd ha, men inte en som är journalistiskt driven. Där måste frågan vara fri.

Att dessutom som bigglt och ytterligare en person klaga på att det handlar om klick, egen vinning för journalisten och den katastrofala journalistiken i Sverige när det handlar om en intervju på en timme förvånar. Det är en timme där Olivia Schough får svara på en massa saker, bra och dåliga, och som skett under hennes karriär och som påverkat henne som spelare och person.

Kan knappast se mina poddintervjuer som snuttifierad jakt på klick.Det förekommer dessutom titt som tätt att de intervjuade väljer att inte svara på vissa frågor eller ge sig in på vissa ämnen och det är naturligtvis ett val som alla har. Däremot måste man som journalist vara beredd på att ställa frågorna.

Här är mer av innehållet:  I podden pratar Schough om de konstiga turerna när tränaren Viktor Eriksson hoppade av mitt i guldstriden, tiden i Ryssland som utvecklade henne som människa och varför hon nobbade Rosengård. Dessutom om kritiken under åren i landslaget, om stämpeln som glad och lite galen sång-och-dans-tjej och om mamma Carins bortgång i cancer och att hon själv bär på samma cancergen.

Sedan tidigare finns det 78 avsnitt av podden #Lundh och de går att lyssna på via Fotbollskanalen.se eller iTunes, Acast, Youtube eller så googlar man Lundh och pod och hittar den. Givetvis finns podden på Podcaster, Podkicker och en massa andra alternativ för poddlyssnande. Bara att hänga på, över fem miljoner lyssningar kan inte ha fel.

***

Landskrona Bois hemsida säger allt om framtiden för klubben. DEN ÄR MÖRK.

***

Apropå förra veckans podd med tränargurun Raymond Verheijen, som ni lyssnar på här, så visar det sig att Henrik Rydström gick de två efterföljande dagarna och han gillar den holländske tränaren och bloggar om kursen här. KFF:s nye assisterande tränare skriver att även AIK:s Andreas Alm gick sista dagen.

***

Känns underligt att inte göra Fotbollskanalen Europa på söndagar.

***

Är med i en kampanj för ett öppnare Sverige ihop med en massa andra människor och här är en film om det. Gå in på Öppna Dörren för att vara med och se till att etablerade och nya svenskar kan mötas på olika sätt. Själv anmält mig till Kompis Sverige.

***

I många år var svenska fotbollsledare besvikna över att tv-rättigheterna för Allsvenskan inte nådde i kapp motsvarigheterna i Norge och Danmark. Man kan hävda att det inte är konstigt då Sverige har en elitserie i hockey som både går på vintern då man tittar mer på tv och dessutom består av fler matcher, därav ett lägre pris på fotbollen.

Å andra sidan är Sverige ett större land med fler invånare och det i sin tur borde kunna innebära att man kan komma i kapp högsta ligan i Norge respektive Danmark. Det svenska avtalet var fram till och med årets säsong värt 135 miljoner kronor per säsong, från och med nästa ska det vara 180 miljoner enligt uppgörelsen mellan C More och Sef.

I Norge var C More på jakt efter en tung rättighet efter att man tappat Premier League till norska TV2 och ska ha betalat mellan 1,1 och 1,2 miljarder norska för fyra säsonger, och det utan hel exklusivitet. Nu tror de flesta bedömare att norska Tippeligan får ut mindre per säsong och att man hamnar efter Premier League.

I Norge var det stenhård kamp om Premier League-rättigheterna och TV2 fick lägga upp över 600 miljoner kronor per säsong för att visa den engelska högstaligan 2016-19. Norska TV2 köpte till slut sorgebarnet C More i Norge och tog över Tippeligan men frågan är om kanalen kan haka på i budgivningen? Mycket tveksamt.

Det är NRK, Discovery och MTG som slåss om att köpa matcherna som ändras inför kommande säsonger. Tippeligan har det tufft med en svag publikutveckling och nu har NFF bjudit ut rättigheterna till den högsta ligan och man vill hålla ihop omgångarna – en match 18:00 lördag och sex matcher 18:00 söndag och en match 20:00 söndag – och hoppas kunna vända publiktrenden.

Det sistnämnda kommer inte att hjälpa till i jakten på tv-pengar, men man anser att det är viktigare att få in publikintäkter som trillar rakt ner i klubbarnas kassor. Säkert en del fans som vill ha samlade omgångar, men det är inte bara C More som vill ha spridda matcher i en omgång i Sverige, även klubbar i storstäder vill ha det, och då med matcher på vardagar för det ger bättre fart på sponsoraktiviteter.

Man kan konstatera att trenden i Norge riskerar att sprida sig. Det vill säga att premiumrättigheter som Premier League, Champions League och Elitserien i hockey blir dyrare och dyrare och att det då blir mindre pengar över till andra rättigheter. Återstår att se om Allsvenskan kan ta sig upp till att vara en premiumrättighet, men det dröjer för man har fyra år kvar av det nya avtalet.

Publicerad 2015-11-30 kl 23:07

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto