Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Vilken djävla mardröm för Hamrén o Co

Angelos Charisteas drog Sveriges lott sent och Oliver Bierhoff placerade Hamrén o Co i grupp E som är en rysare om man ska drömma om svensk medalj. Ja, det har mattegurun Sebastian Wolsing slagit fast och det kan ni läsa mer om och sedan blir det med Belgien, Italien och Irland en ren mardröm.

Sverige inleder EM 13 juni på Stade de France i Paris mot Irland och det lär bli en fanfest av sällan skådat slag. Grönt och gult ska färga Paris då. En viktig match att vinna före svensk del för det är det enklaste motståndet i gruppen. Allt annat än vinst sätter Zlatan o Co i brygga i EM.

Irland har Sverige spelat mycket mot, senast i VM-kvalet till Brasilien. Nu har Martin O’Neill och Roy Keane fått hyfsad ordning på en trupp som består av spelare i Premier League och Championship. Nej, det är inget världslag men det blir en rejäl kamp för att slå irländarna.

Italienarna väntar i match två och det är ett svårspelat lag som vann sin kvalgrupp före Kroatien och Norge och Antonio Conte ska försöka räta upp det hela efter VM-floppen 2014. I EM 2012 så gick man till final och föll mot Spanien och det är naturligt att de siktar på att gå långt.

I match är det Belgien och det är ett av Europas starkaste landslag; extremt stjärnspäckat och i VM i Brasilien var det tajt när blivande finalisten Argentina slog ut belgarna i kvartsfinal. Klar gruppfavorit och en outsider att gå riktigt långt men det är idel gruppvinnare i vägen till finalen.

Ja, Erik Hamrén får en svettig sommar. Det är roliga matcher men det blri väldigt svårt för svenskarna att ta sig vidare. Naturligtvis inte kört men Sverige får nog göra upp om tredjeplatsen med irländarna. Om det blir seger i första kan ett kryss till räcka för en andraplatsen.

Island och Lasse Lagerbäck fick en okej lottning med Portugal, Österrike och Ungern. Man har möjligheter att ta sig vidare i sitt första mästerskap och kan utmana både österrikare och portugiser. Vinner Island gruppen och Sverige blir tvåa då blir det en åttondelsfinal mellan Island och Sverige i Toulouse. Det hade varit något.

EM 2016 är annars upplagt för att Frankrike ska göra som man gjorde som arrangör för EM 1984 och VM 1998; det vill säga vinna mästerskapet. Därav ett bra läge från grupp A och med en grupptrea i åttondelen om man vinner gruppen och sedan en av två grupptvåor i kvartsfinalen.

Så såg det i varje fall ut inför lördagens lottning och det är klart att fransmännen fick Albanien, Rumänien och Schweiz och det är klart att Didier Deschamps kan drömma om ett EM-guld 10 juli 2016. Fast det blir konkurrens från en hel del andra storlag

Det är nu det roliga börjar, när man kan ta fram olika scenarier gällande grupperna och dess möjligheter av vinnare, tvåor, treor och hur det ser ut i slutspelsträdet. Viktigt att veta att fyra av de sex bästa grupptreorna går vidare och följande gäller när man ska skilja dem åt:

A) Flest poäng. B) Målskillnad. C) Flest gjorda mål. D) Fair Play (varningar osv) E) Plats på Uefa:s rankingsystem

 

Publicerad 2015-12-12 kl 19:21

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons