Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Inte en chans att Zlatan slutar

Mikael Antonsson är poddgäst i veckans avsnitt som du lyssnar på via länken. Den petade landslagsbacken har inte gett upp EM-hoppet och berättar att han rekommenderade Ståle Solbakken att värva rivalen Erik Johansson till FC Köpenhamn när FCK-tränaren frågade.

Mittbacken berättar även att han aldrig gav upp tanken på A-landslaget, om den fantastiska generation som han spelade med i U21-landslaget och om hur han hanterade den hårda kritiken under senaste EM-kvalet.

Dessutom öppnar sig Antonsson om hjärtproblemen som följt honom under karriären, att en vaken fystränare i Blåvitt räddade livet på honom och hur han vaknade av att en sköterska slog honom i ansiktet när en knäoperation fick hjärtat att stanna.

ANNONS

I intervjun berättar han även om den brokiga proffskarriären, varför FC Köpenhamn varit rätt för honom, om titlarna och utlandsbuden och förhoppningen om att få spela för IFK Göteborg ännu en gång när han vänder hemåt.

***

TV4 sänder Sverige-Tjeckien. Studion drar i gång 20:00 och matchen 20:30.

***

Ändå lite förvånad över att Sverige inte drar över 20 000 åskådare mot Tjeckien. Nej, det är inget stjärngäng men det är ändå en av två landskamper på Friends Arena inför EM.

Om priserna är för höga? Ja, det är klart att 375 kronor är mycket för en träningsmatch men det finns alternativ till andra priser. Både familjebiljetter och en del andra platser än på långsidan samt erbjudanden till klubbar.

Sedan är det tydligt att SvFF och Lagadère behöver hitta nya vägar för att locka folk till Friends Arena. Förstår att fotbollsutbudet är stort i Stockholm med ett par cupderbyn och nu en allsvensk start runt hörnet.

ANNONS

***

Mindre mediatid ska ge större svensk EM-framgång. EM-guld, då eller?

***

Emil Salomonsson var förra veckans poddgäst. I kväll debuterar Blåvitts högerback i “det riktiga landslaget”. Här kan du lyssna på intervjun och höra om hur orientering och spel i seniorlag som 14-åring hjälpt honom, den målmedvetna satsningen mot A-landslaget och om Janne Anderssons omskolning av honom.

***

Hasse Backe har det inte lätt i Finland efter 0-5 mot Polen i lördags och totalt 0-9 på tre landskamper. Rubrikerna är som följer: Sämsta starten sedan 1948. Ingen förtjänade en landslagströja.

Krönikören Mats Ahlnäs skriver att smekmånaden redan är över, inte ens om man letar hittar man en strimma hopp och att spelarna borde få gå till Oslo för landskampen mot Norge. Man fasar även för juni då Finland möter Belgien och Italien.

ANNONS

***

Stockholm är som neutronbombat. Påsklovet är uppenbarligen något folk utnyttjar och drar i väg på.

***

Gästade Sky Sports News för att snacka Zlatan Ibrahimovic efter hans flirt med Premier League, där han bekräftade att det fanns intresse från England.

Kollega Ekwall gjorde en bra intervju med Zlatan efter lördagens presskonferens. Närmare 20 minuter och det är märkbart att det går bra för Sveriges lagkapten just nu, och ändå snackar han om att lägga av.

Om han slutar? Nej, det tror jag inte på. Även om han tidigare talat om att sluta på topp tror jag Zlatan spelar i Europa ett till två år till innan han drar till Miami för att spela i MLS och för David Beckham.

Var i Europa? Handlar nog en hel del om vilka klubbar som når Champions League i England och kan dra ihop ett bra lönepaket. West Hams ägare David Sullivan säger att klubben är intresserad och dessutom behöver man något för att öka dragningskraften inför arenaflytten.

ANNONS

Kanske Bayern München där Carlo Ancelotti tar över efter Pep Guardiola även om jag kanske inte tror på att Karl-Heinz Rummenigge löser lönen. Samtidigt har Ancelotti och Mino Raiola god kontakt, och det är en hjälp.

Italien, då? Har svårt att se det efter allt han upplevt och åstadkommit där men Milan har en förmåga att uppskatta gamla hjältar och kanske man kan locka med ett bra kontrakt och ett gott liv. Dock är klubben långt i från Europa-spel.

Paris SG? Såg att ett spelbolag har lägst odds på att han stannar där. Undrar det? Finns en skatteeffekt som klubben vill komma undan. Dessutom undrar jag om inte bägge parter är nöjda efter de här fyra åren som gett god utdelning för dem.

Publicerad 2016-03-29 kl 09:32

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto