Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hamréns EM-trupp nu - och mina alternativ

Lundhs blogg

Här är ett färskt Fotbollskanalen On Tour om landslagssamlingen och om den kommande EM-truppen med Ekwall och mig:

Om exakt sex veckor presenterar Erik Hamrén EM-truppen till Frankrike. Onsdagen 11 maj presenterar han namnen på de 23 svenska spelare som får följa med och möta Irland, Italien och Belgien.

Så här tror jag Hamréns trupp ser ut i dagsläget:

Målvakter: Andreas Isaksson, Robin Olsen, Patrik Carlgren.

Kommentar: Kampen står mellan Johannes Hopf och Carlgren om att bli truppens tredjemålvakt och det är jämnt, men tror Carlgren går före. Kristoffer Nordfeldt är uppenbarligen borta.

Min syn: Inga invändningar mot Andreas Isaksson, Robin Olsen, Patrik Carlgren eller Johannes Hopf.

Backar: Mikael Lustig, Martin Olsson, Ludwig Augustinsson, Andreas Granqvist, Erik Johansson, Victor Nilsson Lindelöf, Mikael Antonsson.

Annons

Kommentar: Med tanke på att Alexander Milosevic inte hade fått speltid mot Tjeckien om inte Nilsson Lindelöf blivit skadad tror jag att Hannover-backen blir utkonkurrerad av veteranen Antonsson som sitter på bänk utan problem. Glöm inte att Antonsson var Hamréns förstaval under hösten. Filip Helander är för långt efter i Hamréns kö för att han nog inte upplevs ha “shajning” och attityd nog, även Jonas Olsson faller bort på grund av svag tid i landslaget. Tror man går på sju backar och ser “Seb” Larsson och Nilsson Lindelöf som alternativ till höger istället för Emil Salomonsson och Anton Tinnerholm. Pierre Bengtsson faller på brist på speltid i Mainz. Inte heller Oscar Wendt är aktuell, om han ens vill.

Min syn: Hade själv satsat på Jonas Olsson och även fått med Oscar Wendt i truppen som ett alternativ längre upp i planen. Det förstnämnda hade kostat Antonsson en plats, det sistnämnda hade kostat en mittfältare.

Annons

Mittfältare: Kim Källström, Pontus Wernbloom, Oscar Lewicki, Rasmus Elm, Albin Ekdal, Emil Forsberg, Jimmy Durmaz, Sebastian Larsson, Oscar Hiljemark.

Kommentar: Ingen tvekan om att Hamrén vill ha med Rasmus Elm och om han vill så får han följa med. Det är trångt på det centrala mittfältet men svårare att hitta yttrar. Tror att Erkan Zengin får stanna hemma och att Oscar Hiljemark tar den platsen, men bägge kan få följa med om Elm inte kommer med. Det finns lite konkurrens av “Abbe” Khalili och Robin Quaison. Tror att Nabil Bahoui, Sam Larsson, Arber Zeneli, Simon Tibbling och andra som hoppas kan glömma EM.

Min syn: Hade gärna sett Oscar Wendt och Martin Olsson truppen både som backar och som ytteralterntiv vilket bara ger åtta mittfältare. Jimmy Durmaz ska med till EM men behöver konkurrens och Emil Forsberg är den enda som är given. Sebastian Larsson måste få speltid men man saknar en spelare av hans typ så han ska ingå i truppen. Tveksam till om Wernbloom behövs när man har Lewicki. Rasmus Elm? Ja, om han är motiverad och sugen. Mina åtta blir då: Källström, Elm, Lewicki, Larsson, Durmaz, Ekdal, Forsberg och Hiljemark.

Annons

Anfallare: Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg, John Guidetti, Emir Kujovic.

Kommentar: Om inte Ola Toivonen får speltid och gör avtryck i Sunderland är han helt borta. Isaac Kiese Thelin måste ha liknande avslutning för att komma med i matchen. Tobias Hysén skulle kunna bli aktuell om han vräker in mål och Emir Kujovic har svårt att hitta rätt.

Min syn: Svårt att finna några riktigt heta alternativ till den kvartetten. Alexander Gerndt är en spelare som Hamrén tidigare gillat men har inte varit med på länge och inte övertygat. Nej, det är den bästa kvartetten.

Så här tror jag Hamréns startelva mot Irland ser ut 13 juni: Isaksson – Lustig, Granqvist, Johansson, Olsson – Larsson, Lewicki, Källström, Forsberg – Ibrahimovic, Berg.

Så här hade min startelva sett ut mot Irland ser ut 13 juni: Isaksson – Lustig, Granqvist, J Olsson, Augustinsson – Forsberg, Lewicki, Källström, M Olsson – Ibrahimovic, Berg.

Annons
Publicerad 2016-03-30 12:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto