Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Få öppningar i Hamréns EM-trupp - tre biljetter på spel

Onsdag kväll är det dags för Erik Hamrén att presentera namnen på 23 spelare som får åka till Frankrike. Naturligtvis finns det några reserver på hemmaplan också, men det är vid rätt få tillfällen som man behövt blixtinkalla likt Teddy Lucic under VM 1994 och John Alvbåge mitt under EM 2004.

FÖLJ SÄNDNINGEN PÅ FOTBOLLSKANALEN.SE MED START 18:00.

Förbundskapten lär hålla fast vid sin stomme som var med mot Danmark och som också spelade träningsmatcherna mot Turkiet och Tjeckien i mars. Möjligen att skador på Alexander Milosevic, Mikael Antonsson och Albin Ekdal förändrat en aning men det är inte många positioner som är osäkra i truppen.

Målvakter: Andreas Isaksson, Robin Olsen, EM-biljett 1.

Kommentar: Duon Isaksson och Olsen är givna. Kampen om platsen som tredjemålvakt står mellan Johannes Hopf, Patrik Carlgren och Karl-Johan Johnsson som gått bra i Danmark men hade tufft i Abu Dhabi. Kristoffer Nordfeldt är uppenbarligen borta på grund av bristande speltid.

Tipset: Tror att Hopf ligger bra till, målvaktstränaren Lasse Eriksson värvade honom till Hammarby och har bra koll. Spelmässigt har Johnsson gått bäst av de tre, men hans insats på januariturnén väger emot.

Backar: Mikael Lustig, Martin Olsson, Ludwig Augustinsson, Andreas Granqvist, Erik Johansson, Victor Nilsson Lindelöf, EM-biljett 2.

Kommentar: Rätt givet gäng och Augustinsson tar platsen som andre vänsterback när Pierre Bengtsson fått för lite speltid. Oscar Wendt, då? Nej, Hamrén har tydligt visat att han inte tror på Mönchengladbach-spelaren. Tror förbundskaptenen nöjer sig med sju backar och bara en högerback. Både Nilsson Lindelöf och Sebastian Larsson kan täcka upp där. Vilket gör att Emil Salomonsson får nöja sig med en reservplats på hemmaplan. Det handlar om en mittbacksplats som ska tillsättas och skadan på Alexander Milosevic gör att han faller bort. Mikael Antonsson hade varit en tänkbar ersättare, men även han är skadad och det är osäkert när han är tillbaka. Pontus Jansson, Jonas Olsson och Filip Helander är alla aktuella att kliva in som fjärde mittback.

Tipset: Antonsson i första hand, om hans skada sätter stopp är Pontus Jansson det troliga valet när han gått bra på slutet i serie A. Därefter Helander. Tror tyvärr inte på Jonas Olsson.

Mittfältare: Kim Källström, Pontus Wernbloom, Oscar Lewicki, Emil Forsberg, Jimmy Durmaz, Sebastian Larsson, Erkan Zengin, Albin Ekdal, EM-biljett 3.

Kommentar: Det är trångt på det centrala mittfältet men svårare för Erik Hamrén att hitta yttrar. Albin Ekdals skada kan påverka då landslagsledningen inte var nöjd med vad man såg av honom i mars. Om man kör sju backar och fyra forwards finns det nio mittfältsplatser. Oscar Hiljemark ligger bra till för plats nio nu när Rasmus Elm inte spelat så mycket under våren. Hamrén skulle ha råd att chansa med en nionde mittfältare och om Ekdal eller en formsvag Lewicki inte får följa med kan det öppna för både Hiljemark och en Astrit Ajdarevic, Ola Toivonen eller ”Abbe” Khalili och Robin Quaison. Nabil Bahoui, Alexader Kacaniklic, Sam Larsson, Arber Zeneli, Simon Tibbling och andra som hoppas kan nog glömma EM.

Tips: Tror att Hiljemark tar den sista platsen och att Ekdal trots allt får följa med, även om jag gärna sett en chansning med Ajdarevic. Flaggar för att Elm kan vara chansningen, då Hamrén är förtjust i honom.

Anfallare: Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg, John Guidetti, Emir Kujovic.

Kommentar: Tror det blir fyra anfallare. Kan inte se att någon på allvar utmanat Emir Kujovic om den fjärde platsen i truppen efter hans starka comeback med mål två matcher i rad. Isaac Kiese Thelin har spelat på tok för lite och inte gjort mål. Andra alternativ likt Tobias Hysén, Alexander Gerndt och Christoffer “Totte” Nyman har inte varit med tillräckligt, även om den sistnämnde imponerat. Det är om en Ola Toivonen eller Astrit Ajdarevic skulle komma in som en annan forwardstyp, men då skulle man nog komma in som en femte anfallare. Toivonen har dock spelat alldeles för lite och var inte med i i mars.

Tips: Tror det blir de fyra anfallarna ovan och ingen skräll.

Så här tror jag Erik Hamréns startelva mot Irland ser ut på Stade de France i Paris den 13 juni: Isaksson – Lustig, Granqvist, Johansson, Olsson – Larsson, Lewicki, Källström, Forsberg – Ibrahimovic, Berg.

Så här hade min startelva sett ut mot Irland, men då hade jag haft med en del andra spelare i truppen som exempelvis Jonas Olsson: Isaksson – Lustig, Granqvist, J Olsson, Augustinsson – Forsberg, Lewicki, Källström, M Olsson – Ibrahimovic, Berg.

Publicerad 2016-05-10 kl 14:24

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons