Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Alla poddarna med EM-koppling

Efter en tung svensk EM-premiär mot Irland där enbart poäng ger lite hopp så kan man behöva skingra tankarna. Då kan en poddintervju eller två vara rätt väg och jag har samlat alla avsnitt med EM-anknytning nedan. Så det är bara att fördjupa sig.

Islands största stjärna genom tiderna är Eidur Gudjohnsen och podden med honom berör Lagerbäcks storhet som tränare, Islands EM-chanser men också en hel del från hans karriär i bland annat Chelsea och Barcelona där han haft både Mourinho och Guardiola. PODDEN FINNS HÄR.

Anfallaren Emir Kujovic slog sig in i EM-truppen som siste anfallare. IFK Norrköpings skyttekung berättar om de konstiga turerna från januaris transferfönster, om sin troliga roll i Frankrike, Janne Andersson som ny förbundskapten och betydelsen av Zlatan Ibrahimovic som förebild. PODDEN FINNS HÄR.

U21-hjälten Patrik Carlgren drömde om en plats i EM-truppen när han var med landslaget i Abu Dhabi. Det blev verklighet och i podden berättar han om karriären, att ta över efter Ivan Turina och hur han resonerar kring att förlänga med AIK eller inte. PODDEN FINNS HÄR.

Mittbacken Andreas Granqvist var tvungen att hitta sitt eget spel i landslaget för att få det att stämma. I intervjun talar han om turerna i Blågult, om livet i Ryssland och hur han hoppas avrunda karriären med att spela för Helsingborgs IF i Allsvenskan. PODDEN FINNS HÄR.

Vänsterbacken Ludwig Augustinsson tillhör en ny generation spelare som är beredda att ge allt för att nå långt på planen. I podden berättar han om sin extraträning, återhämtningsbyxorna som han fick FC Köpenhamn att köpa in och varför han inte dricker alkohol. PODDEN FINNS HÄR.

Landslagets målvaktstränare Lasse Eriksson har själv erfarenhet från stora mästerskap. I intervjun berättar han om hur nära det var att han slutade i landslaget inför VM 1994, hur han ser på Sveriges målvakter och att landslaget kan göra en “Holland i VM 2014″ och byta ut Andreas Isaksson inför ett straffdrama. PODDEN FINNS HÄR.

Rami Shaaban var med i två mästerskap med Sverige och fick överraskande stå i VM-premiären 2006. Han talar om tiden i landslaget, kampen med Andreas Isaksson och hans karriär som gick från utlånad i Värtan ena året till Arsenal och Premier League året efter. PODDEN FINNS HÄR.

Lars-Christer Olsson var länge vd för Uefa och var därmed även delansvarig för EM:s framväxt. Han talar om maktkamper inom både Uefa och SvFF och är tacksam över att amerikanska myndigheter till slut ingrep mot mutkulturen inom den internationella fotbollen. PODDEN FINNS HÄR.

Oscar Wendt blev EM-petad av Erik Hamrén. Vänsterbacken rankas som en av Bundesligas bästa och talar i intervjun om relationen med förbundskaptenen, reaktionerna efter insatsen mot Ungern 2011 och om livet i Tyskland och drömmen om Premier League. PODDEN FINNS HÄR.

Efter EM tar Janne Andersson över landslaget som förbundskapten. I intervjun från i november talar IFK Norrköpings guldtränare om vad som format honom som tränare, framgångarna i IFK och tiden i Halmstads BK. PODDEN FINNS HÄR.

Publicerad 2016-06-14 kl 07:01

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons