Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Håkan Ericson upprepar succén

Visst, det är U21-landslaget och det är något annat än A-landslaget. När det är avklarat så är det bara att buga för Håkan Ericson och de insatser han stått för de senaste åren. Trodde inte det var möjligt att upprepa succén.

Sverige är klart för ett andra raka U21-EM och det efter att ha hamnat i samma grupp som Spanien och Kroatien. Det ska i princip inte vara möjligt att ta sig förbi det spanska U21-landslaget, men Sverige vann gruppen.

U21-EM går i Polen kommande sommar och Sverige är alltså med. Man spelade U21-EM 2009 när man var direktkvalificerat som arrangör och sedan är det 2004 och 1998 som man har tagit sig till slutspel och dessutom 1992 och 1990.

ANNONS

Efter det tog Ericson Sverige till EM 2015 och dessutom vann man hela rasket efter att ha överlevt en grupp med Italien, England och Portugal. På vägen skickade man hem Danmark och slog sedan Portugal efter straffar.

Håkan Ericson må vara en omdiskuterad herre i fotbollskretsar i Sverige – för det är han – och det handlar om allt från hur han hanterar en del spelare till hur man tränar mentalt med metoder som från vetenskapligt håll går att ifrågasätta.

Bara det att han haft svårt att hitta ett jobb efter EM-guldet med U21-landslaget och dessutom föll i från tidigt i kampen om att efterträda Erik Hamrén. Nu sitter han med utgående kontrakt och återigen har han sett till att svenskt U21-landslag trotsas naturlagarna.

För när man kollar igenom laget så ser man spelare som haft svårt att få regelbunden speltid i sina klubblag. Lägg till en rad skador och återbud. Ändå får Ericson ihop ett lag som överträffar sig själv och där summan av spelarna blir upphöjt till två.

Därför går det inte att räkna bort Sverige när det är dags för EM i Polen. Utgår från att SvFF förlänger med Ericson åtminstone över mästerskapet. Kanske är just rollen som U21-förbundskapten något som passar honom perfekt och att det är där han ska förbli.

ANNONS
Publicerad 2016-10-10 kl 21:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto