Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rapport från en januariturné i Abu Dhabi

Podden är tillbaka efter juluppehållet och Bröndbys lagkapten Johan Larsson är gäst 176 sedan starten. Intervjun hittar du via länken. Vi talar om allt från fredspipan med Håkan Ericson, drömmen om VM i Ryssland till Elfsborgs kris och när Bröndbys ägare skrev anonymt på fansforum och slaktade både tränaren och Johan Elmander.

***

Blir ingen speltid för Peter Abrahamsson i Abu Dhabi oavsett hur skadan förbättras. Landslaget vill inte riskera något. Tungt för Häcken-målvakten att inte få starta efter ryggont som han aldrig tidigare känt av.

***

Fotbollskanalen on Tour rullar på för fullt.

***

Sverige körde ingen rengbågsbindel. Blir spännande att se om Danmark vågar bära det på torsdag.

ANNONS

***

John Guidettis kliv till Alaves är en flytt som måste ge speltid och helst mål. Frågan är om ett bottenlag i La Liga är rätt väg? 13 mål på 18 matcher tyder inte på någon sprudlande offensiv i Alaves och med tröja 10 är det klart att man skruvar upp hoppet om en frälsare.

Å andra sidan var fortsatt bänknötande i Celta Vigo knappast något alternativ. Kanske man skulle hittat en klubb något snäpp ner? En toppklubb men i en mindre liga så att det kunde komma lite lätta mål för att höja självförtroendet. Inser dock att det inte är lätt, särskilt inte i januari och efter en höst utan spel.

Tror fortfarande att en Guidetti i slag är en man för VM-truppen. Även om det gått två och ett halvt år sedan U21-EM i Tjeckien, och att det gått både upp och ner sedan dess, så är han en spelare som kan göra skillnad som inhoppare och med sin vilja och attityd.

ANNONS

Får andra spelare med brist på speltid till klubbyten? Oscar Hiljemark? Januari är sista chansen om man ska ta klivet inför VM. För det kommer att gå snabbt, om drygt två månader presenterar Janne Andersson truppen till de två sista landskamperna innan truppen tas ut i maj.

***

Med tanke på hur startelvan såg ut mot Estland är det följande gäng som spelar mot Danmark om det inte blir några skador, då förbundskapten Janne Andersson aviserat att alla ska få spela:

Sverige: Jacob Rinne – Johan Larsson, Jacob Une Larsson, Sotirios Papagiannopoulos, Rasmus Lindkvist – Ken Sema, Oscar Lewicki, Jesper Karlström, Kerim Mrabti, – Kalle Holmberg, David Moberg Karlsson.

Sedan är frågan om det blir DMK eller Sema som blir anfallare? Janne Andersson verkade förtjust av att se Östersunds-spelaren som anfallare när han fick hoppa in mot estländarna. En känsla är att detta är en starkare elva än den som kryssade mot Estland.

ANNONS

***

För ett år sedan blev Alexander Isak landslagets yngste målskytt genom tiderna när han skickade in ett mål mot Slovakien. Under söndagen såg Pontus Dahlberg att bli den yngsta målvakt att spela i Sveriges landslag, enligt förbundet.

Inte ens 19 år fyllda och Blåvitt-målvakten ger precis som Isak ett stabilt och moget intryck även utanför plan. Blir inte förvånad om han stannar ytterligare ett år på Kamratgården. Han inser svårigheterna att hitta rätt och hamna i en klubb där han får rätt utveckling.

Som utespelare kan du få möjligheter som inhoppare och att spela på fler positioner, annat som målvakt. Det är väldigt lätt att man fastnar på bänken eller helt utanför laget när klubben väljer förstemålvakt och då kan det dröja innan man får chansen igen.

Få svenska målvakter som verkligen lyckats utomlands. Andreas Isaksson spelade större delen av tiden utomlands även om han bänkades i Manchester City. Eddie Gustafsson är ett annat exempel precis som Karl-Johan Johnsson och Johannes Hopf.

ANNONS

Samtidigt är Kristoffer Nordfeldt ett exempel på en målvakt som haft svårt att få speltid i Swansea efter en bra tid i Heerenveen. Patrik Carlgren spelar inte i Turkiet. Pär Hansson fick inte många minuter i Feyenoord innan han vände hem till Helsingborgs IF igen och Jacob Rinne fick ta klivet tillbaka till Ålborg efter att ha kört fast i Belgien.

***

Jonas Thern kliver av som scout och ersätts av Roger Sandberg. Bägge är trevliga och raka, men de är minst sagt olika som personer.

***

Ändå fascinerande att Mikael Stahre bara meddelade spelarna i omklädningsrummet att han lämnar Häcken och försvann. Joel Andersson som var sjuk och missade mötet och fick istället sms av brorsan Adam.

***

Sägs att Hammarby vill att Stefan Billborn tar ett större ansvar som tränare, men att han inte vill fronta som huvudtränare. Lite liknande läge som Elfsborg hade med Peter Wettergren och där man tog in Janne Mian som frontfigur för tränarteamet. Återstår att se vad Hammarby presenterar inom en vecka.

ANNONS
Publicerad 2018-01-08 kl 15:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto