Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
27v

En VM-uppladdning på allvar innebär automatisk skaderisk

John Guidetti fick lämna Örebäcksvallen bakvägen och på ett ben efter att lagkaptenen Andreas Granqvist gått in tufft i en duell. Anfallaren fick först hjälp av plan av ett par ledare och sedan smugglades han ut bakvägen till en bil som körde honom till spelarhotellet.

Ganska snabbt kom landslagsläkaren Anders Valentin med hyfsat lugnande besked. Att det är en rejäl stukning och att Guidetti kan vara tillbaka om en vecka, eller möjligen lite längre. Om VM var i fara? Där ville Valentin att alla skulle “coola ner sig” innan han undersökt mer.

Så även om det låter bra går det inte att blåsa faran över. Jag är själv märkt av när Valentin gav allt annat än klara besked om en revbensskada på Fredrik Ljungberg utan snarare aviserade spel, och sedan satt den dåvarande landslagsmittfältaren på läktaren…

Förstår givetvis Guidettis frustration efter skadan, för även om VM inte är hotat så är det givetvis så att han vill vara med och träna och förhoppningsvis spela mot Danmark och Peru i träningsmatcherna. Att döma av Valentin är det tveksamt med spel ens i matchen mot Peru.

Vilket kan innebära att John Guidetti med automatik faller i ranking inför VM och inte får de rätta förutsättningarna för att förbereda sig inför sitt första VM. Efter tacklingen och Guidettis fråga som han skrek rakt ut: “Varför ska du tackla så hårt” är det givet att förstå en ilska.

Tacklingen då? Ja, den var för tuff och hård, hade lätt kunnat ge gult kort, men det var en sådan stämning när spelarna körde fem mot fem. Några minuter tidigare hade Guidetti kapat Jimmy Durmaz (som spelade ihop med Granqvist) och efter det utbyttes en del hårda ord mellan några av spelarna.

När Gustav Svensson, Viktor Claesson, Mikael Lustig och Marcus Rohdén kom till den mixade zonen så var de tydliga med att den här risken är omöjligt att klara sig i från. Inför träningen hade man pratat med Janne Andersson om att man ville ha upp intensiteten. Då blir det så här.

Spelarna vill givetvis vinna även de här små matcherna och det handlar om att man då drar på med inställning och följden blir hårda tag. Det är så det blir bråk på träningar, vilket Tyskland fick uppleva häromdagen, eller skador, och som de flesta fotbollslag varit med om.

Kan man dra ner intensiteten? Enligt spelarna är det inte möjligt. Det är ett måste om man ska ladda för ett VM-slutspel och inte heller går det att tänka på att man eventuellt blir skadad. Och det är givetvis så – att spelarna måste kunna gå in tufft och då riskerar man scener som på torsdagen i Båstad.

***

Båstads GIF har verkligen servat oss kungligt. Tack för det. Bara det att det ständigt står varm korv redo. Finns vatten och kaffe.

***

En bra grej för SVT att få till “Mästarnas mästare” med VM-spelarna – bara att gratulera – men “teambuilding” framför ett gäng kameror är kanske inte riktigt samma sak som det man körde i augusti 2016.

***

Benskydd på gällde. Såg dock en spelare som stoppade in en strumpa istället för ett benskydd…

***

VM-truppen fick besök av SvFF-basen Karl-Erik Nilsson och generalsekreteraren Håkan Sjöstrand. De stannade en del av träningen. Sjöstrand körde som Bengt Madsen på sin tid, med bollskor på. Sjöstrand klev dock aldrig in i spel, men det brukade inte Madsen heller göra.

***

Lider lite med den äldre mannen som förvillade sig in på Örebäcksvallen och blev uteskorterad. Hoppas han kommer i morgon – då är det öppen träning.

***

Värmen i Båstad är sensationell.

***

Pådraget hos oss journalister efter en skada i ett sådant här läge är enormt och det gick att ta på när Guidetti sjönk ihop. Det tar sedan inte många minuter innan det är flashar, pushar och annat om skadan. Måste berömma SvFF som snabbt körde fram Anders Valentin med information.

 

Publicerad 2018-05-31 kl 14:17

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons