Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Idel statyer i svensk fotboll, eller?

Lundhs blogg

Att döma av mejlen har många sett Ekwall vs Lundh De Luxe. Och reagerat efter diskussionen om att svensk fotboll är för dålig på att ta hand om sina hjältar.

Jag nämnde Kalle Svensson som staty utanför Olympia och att det var den enda jag kände till.

Hej!
Det är ju inte bara Rio-Kalle som står staty utanför Olympia. Här i Norrköping står Gunnar Nordahl staty utanför idrottsparken, en staty du kanske får se mer av nu när IFK äntligen är allsvenska igen….
Hälsningar, Emil/Nkpg

Tjenare Olof!
Vill till och börja med bara säga att jag finner dig vara en ypperlig fotbollsreporter. uppskattar stort hur du lyfter fram honom som kuggen till guldet, men de är, som du sj säger kollektivt. Men utan håkan hade vi aldrig fått de här tillbaka. Men nu kommer vi. Du vet vi göteborgare är rätt vana vid pytt

Annons

Å så en sak till.Å Det här du säger i senaste ekwall vs lundh, att det är bara helsigborg som via en staty har hedrast sitt arv. Då undara jag bara lite frågande hans som står å lirar boll utan för gamla ullevi(visst de är bort nu, men namnt finns alltid kvar) räknas inte han?

Till sist Olof så vill jag bara tacka dig för att du är en av få fotbollsreportrar i Sverige idag som kan se på de med en nyans. Tycker du är grym!
tusen tack på förhand Olof!
MVH Mattias

Otroligt att jag glömde Gunnar Gren. En staty som förvisso är borta nu i och med arenabygget, men den har jag knallat förbi många gånger eftersom jag jobbade på GP 1997-00.
Och Nordahl, givetvis.

Annons

Ber om ursäkt för det. Fast jag vidhåller min grundtes: Sverige är för dåligt på att ta hand om sina hjältar.

Finns det feler statyer eller plaketter som jag glömt? Mejla mig:

Publicerad 2007-11-09 11:24

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto