Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tony Gustavsson är ingen trollkarl

Lundhs blogg

Hammarby skickar Tony Gustavsson. Istället är det Thom Åhlund som ska garantera att klubben är allsvensk även 2010.
Rätt val? Nja, Tony Gustavsson är tränare, inte trollkarl.

Hammarby hade en tunn trupp redan inför den allsvenska premiären och även om man förstärkt med Patrik Gerrbrand, Andreas Dahl, ett par brassar och rätt oprövade Vlado Zlojutro och Linus Hallenius så har ju tyngre pjäser som Charlie Davies och Lolo Chanko sålts.

Lägg till att Hammarby de senaste åren varit tvunget att sälja många skarpa spelare och inte haft flyt med storvärvningen Rami Shaaban så är det bara svårt att se hur klubben skulle kunna lyckas bättre.

Jag tippade Hammarby på en 12:e plats inför premiären och varnade för ett jobbigt år. Precis så har det blivit och att Tony Gustavsson får gå har lika mycket att göra med maktkampen där vd:n Michael Andersson vann.

Annons

Vd:n Andersson har inte stöttat upp Gustavsson direkt och har haft carte blanche att att styra klubben och ingen har gått emot. Bajens ordförande Janne Friedman vek ner sig på ett tidigt stadium i våras och fotbollschefen Lasse Eriksson blev helt utmanövrerad och därefter utskickad.

Inför säsongen fattade klubbens styrelse beslut om att målet var en plats topp fyra. Vilket bara det vittnar om att det brister i kunskap i den ledningen för Hammarby.
Och det är till stora delar den ledningen som kickar Gustavsson.

Självklart har Tony Gustavsson ett ansvar för att Hammarby sladdar, men det är svårt att set hur Thom Åhlund ska kunna lyfta laget sett till vad han har att jobba med.

Publicerad 2009-08-31 12:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto