Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Skitviktig seger i klassisk skitmatch

Lundhs blogg

Ja, herregud vilken plåga.
Vi börjar med det roliga: Sverige vann, tog tre poäng och VM-chanserna lever.
Det tråkiga vill jag helst glömma.

En klassiker är ju om glaset är halvtomt eller halvfullt. Så hur man ser på Sveriges seger mot Malta och ’’’Lars Lagerbäcks’’’ agerande hänger ihop med om man sitter framför ett halvtomt eller ett halvfullt glas.

Var det åt helvete att bytena dröjde, eller var det genialiskt att just ’’’Tobias Hysén’’’ och ’’’Marcus Berg’’’ kom in i rätt tid och fick fart på Sverige och fick in segermålet.

Jag är benägen att tycka Lagerbäck agerade för lite och för långsamt. Varför? Ja, det kan man verkligen fråga sig. Men förbundskaptenen fick aldrig riktigt fick fart på spelarna och det är konstigt. Undrar om han blev paralyserad?

Annons

Att spelarna inte klarade av att spela bättre mot ett Malta som bytt sju spelare och tränare sedan förlusten i juni och som ännu inte gjort ett mål i VM-kvalet är en aning överraskande. För det handlade om att Sverige var svagt.

Och vi kan lugnt konstatera att Morten Olsen knappast kan ha blivit rädd av det han såg från Malta. Krampaktigt och långsamt och trögt och utan kraft, vilja eller attityd. Otroligt långt från matchen i lördags då Ungern slogs.

Bäst är väl att glömma matchen och koncentrera sig på att fixa sex poäng till och en play off-plats.
Det blir tufft att fixa en trea i Parken mot Danmark om spelet inte blir betydligt vassare.

Sveriges första halvlek mot Malta var en chockartad upplevelse. Trögt. Långsamt. Ingen vilja. Ingen attityd. Inget gick rätt. Är förvånad att Lars Lagerbäck inte stormade in på planen och skällde.

Annons

Inte heller kunde man tro att landslaget i lördags lyfte efter Zlatan Ibrahimovic osannolika mål och faktiskt även en stark insats. Spelar vi på det sättet mot Danmark 10 oktober är chanserna att nå VM-playoff nog små.

Vid nästa samling får Lagerbäck klippa ihop höjdpunkter som maskerar det som landslaget visade upp på Ta’Qali-stadion.
Från insatsen mot Malta blir det inte många bilder för trots att svenskarna på slutet radade upp chanser krävdes det en maltesisk försvarare för att fixa den svenska segern.

Publicerad 2009-09-09 20:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto